Foeke Bongers (D66)
Foeke Bongers (D66) ©maartenheijenk.nl

D66 wil weten wat de gemeente nu eigenlijk van plan is met de Floriade

Gemeente

DRONTEN - B en W verwachten dat de komst van de Floriade een positieve impuls gaat geven aan de vestiging van bedrijven op de Poort van Dronten. D66 suggereerde donderdag dat die Floriade er te pas en te onpas wordt bijgesleept. Zij vroegen het college om een een visie over wat Dronten nu eigenlijk wil met die Floriade.

De Floriade wordt in 2022 gehouden in Almere. Het evenement kwam donderdag in een commissievergadering ter sprake, omdat B en W de Floriade noemden in hun voorstel voor de transactie met Fresh-Care op het industrieterrein Poort van Dronten.

Erbij sleuren

,,Het is leuk om zo’n voorstel een beetje op te fleuren. En daarvoor gebruik je dan de Floriade’’, meende D66-fractievoorzitters Foeke Bongers, ,,Als je toch de Floriade erbij wilt sleuren, zou ik het wel aardig vinden als we eens een plan, een visie van het college krijgen. Wat gaan we nu doen met die Floriade?’’

Wethouder Dirk Minne Vis ontkende dat de Floriade te pas en te onpas wordt gebruikt als argument om zaken voor elkaar te krijgen. Hij is positief over de ontwikkelingen rond de Floriade: ,,Maar het is niet zo dat wij gaan investeren in de Floriade zelf, althans niet groots.’’

Gebruiken als etalage

Wel zei de wethouder dat de gemeente de Floriade gaat gebruiken als etalage. De gemeente, Fresh-Care en CAH Vilentum gaan tijdens het evenement proberen om bezoekers te verleiden naar Dronten te komen.