Reaal Dronten beleeft heerlijke middag en wint dik van Edon

Reaal Dronten heeft zaterdagmiddag in de vierde klasse C het thuisduel met Edon ruim gewonnen. De Drontense formatie kon in de eerste helft het verschil nog niet maken, maar in de tweede helft was het hek al snel van de dam: 5-0. Danny Mol en Ruben Geerts maakten beide twee goals.

Vooraf werd er gesproken van een mooie test. Reaal Dronten wou laten zien dat het in de subtop thuishoort en daarin slaagde het zaterdag met vlag en wimpel. In de eerste helft kon Reaal het veldoverwicht nog niet uitdrukken in de score, maar in de tweede helft lukte dat al vrij rap. Danny Mol passeerde vijf minuten na rust op spectaculaire wijze de keeper, waardoor hij de score kon openen.

Hek van de dam
Die goal zorgde er vervolgens voor dat Reaal geen spaan heel liet van het Zwolse Edon. Via Ruben Geerts werd het 2-0 en diezelfde Geerts zorgde drie minuten later vanaf de penaltystip voor de 3-0. Uiteindelijk liep Reaal door goals van Ayrton Neyenhuis en opnieuw Mol verder uit naar 5-0, waarmee het zich definitief meldt in de middenmoot van de ranglijst. Een prima middag.

Verslag Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Op een sfeervol en gezellig sportpark De Munten heeft Reaal Dronten zijn laatste thuiswedstrijd van 2015 met 5-0 gewonnen van EDON Zwolle.
De voortekenen waren niet goed in de Reaal Arena want de printer weigerde dienst en ook de geluidsinstallatie liet te wensen over.
Tijdens de tweede helft haperde de microfoon en verschenen er rookwolken uit de versterker, maar onder aanvoering van onze diehard supporter Tim Laske hoefden de supporters niets te missen.
Bij elk doelpunt stond de harde kern op de banken om op spectaculaire en meeslepende wijze de doelpuntenmakers om te roepen en het team een hart onder de riem te steken.
In de persconferentie na afloop werd Tim Laske als de nieuwe stadionomroeper in de Reaal Arena gepresenteerd.
Aan het eind van dit verslag komen wij nog even terug op deze ontroerende persconferentie waar het glas water helemaal gevuld bleef.

Vooraf had Trainer Henk Posthuma nog het nodige puzzelwerk om de afwezige spelers Will v/d Zande en Kevin Dolman te vervangen, maar met Remco Drenth en Stefan Wermers centraal in de verdediging stond er een stevig blok met op de backs Lesley Pankl en Nick Hoekman.
Op het middenveld hadden de avontuurlijke Ayrton Neyenhuis en de onberekenbare Niels Willems een vrije rol waarbij Marc Otten en Ruben Geerts de linies gesloten hielden.
In de voorhoede moesten Danny de Busser en Danny Mol voor de doelpunten gaan zorgen.
De trainer stond op zaterdagochtend in alle vroegte op het hoofdveld om de windsterkte op te meten en paste zijn tactiek daar volledig op aan. Tijdens de wedstrijdbespreking gaf de trainer aan dat er met deze sterke wind twee verschillende wedstrijden gespeeld zouden worden.
Na een indrukwekkende verhaal over tegenwind en wind mee betraden de gladiatoren het knusse, gezellige en sfeervolle Reaal Arena.

In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de Zwollenaren sterk uit de startblokken en dienden zich de eerste kansjes voor de gasten aan.
Tot tweemaal aan toe stond Reaal doelman Machiel Werkman op de goede plek om EDON spelers William van Oene & Mijar Rojer van het scoren te houden waarna de Zwolse storm ging liggen.
Na deze twee goede reddingen van doelman Machiel Werkman gaf de Reaal verdediging onder aanvoering van Stefan Wermers en Remco Drenth niets meer weg.
De speldenprikjes van EDON leverde geen grote kansen meer op.
Gaandeweg namen de Reaalisten het initiatief over en creerden de duivels een optisch veldoverwicht.
Een prachtig steekballetje van Danny Mol op Danny de Busser werd ternauwernood onderschept en een indraaiende voorzet van Ruben Geerts bereikte net niet het hoofd van Danny Mol.
In de 15e minuut deed zich de eerste echte kans van deze wedstrijd voor toen een corner van Niels Willems op het hoofd van Marc Otten belandde. De harde kopbal van Marc Otten ging over de Zwolse doelman heen, maar werd op het laatste moment van de lijn gehaald.
De Reaalisten hadden in deze fase het meeste balbezit waarbij de middenvelders Niels Willems, Ayrton Neyenhuis en Ruben Geerts de openingen probeerden te zoeken.
Tegenstander EDON probeerde met lange diepe ballen enkele plaagstootjes uit te delen, maar konden niet echt gevaarlijk worden.
Op aangeven van de sterk spelende Niels Willems werd Danny de Busser op avontuur gestuurd, maar in kansrijke positie werd zijn poging geblokt. Vanaf de flanken hadden Ayrton Neyenhuis, Nick Hoekman en Niels Willems mooie voorzetten in huis.
De doelman van EDON moest in actie komen om een kopbal van Danny Mol en een vrije trap Ayrton Neyenhuis onschadelijk te maken.
Op slag van rust probeerde EDON met de wind in de rug weer iets te forceren, maar de echte scherpte was er niet waarna de Reaalisten er razendsnel uitkwamen.
Na een fabuleuze dieptepass van Niels Willems op Danny de Busser stond het publiek al op de banken, maar oog in oog met de Zwolse doelman vergat Danny de Busser de trekker over te halen.
Met een 0-0 tussenstand gingen we rusten in de Reaal Arena.

Trainer Henk Posthuma was goed te spreken over de eerste helft en sprak het team bemoedigend toe. Enkele spelers staarden doodstil met doffe ogen voor zich uit toen de trainer iedereen strak aankeek met de historische woorden dat Reaal altijd en overal zal blijven scoren.
Plotseling klonk er een ijzige kreet in de hoek van de kleedkamer toen verdediger Lesley Pankl een hete beker thee in zijn kruis kreeg en om een wissel vroeg, maar de ijsblokjes van verzorger Ricardo Meijer zorgden voor verkoeling.

De woorden van trainer Henk Posthuma kregen snel een extra dimensie toen de duivels furieus en ontketend aan de tweede helft begonnen.
Het uitzinnige Reaal publiek kreeg in een spectaculaire tweede helft een wervelende en hartstochtelijke galavoorstelling voorgeschoteld.
Aanvankelijk leken de Zwollenaren het initiatief naar zich toe te trekken waarbij pogingen van Jilke Hoekstra en William van Oene werden geblokt, maar in de omschakeling sloegen de Reaalisten genadeloos toe.
De Zwolse trainer Jeroen de Vries had zijn doelman vervangen en bracht aanvaller Jilke Hoekstra voor verdediger Arion Doornbos in de ploeg om iets te forceren, maar het zou averechts uitwerken.
In de 50e minuut stuurde Danny de Busser met een splijtende steekbal Danny Mol op avontuur die de Zwolse doelman op spectaculaire wijze wist te passeren voor de snelle 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.
De doelman van EDON moest volop aan de bak om een ziedend schot van Ruben Geerts te pareren en om een rush van Danny de Busser te onschadelijk te maken.
In de 55e minuut scoorde Ruben Geerts met een verwoestende afstandsschot de verlossende 2-0 voor Reaal Dronten.
De microfoon haperde maar de harde kern ging onder leiding van Tim Laske helemaal uit zijn dak en scandeerde nu in koor de namen van de doelpuntenmakers.
In de 60e minuut ging de bal op de stip en kreeg Reaal een strafschop te nemen nadat Danny de Busser werd neergelegd in het strafschopgebied. De harde kern scandeerde al zijn naam want onze Kingsize superpower Ruben Geerts had een vreemde glinstering in zijn ogen en een mysterieuze glimlach op zijn gezicht.
Deze strafschop werd snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 3-0 voorsprong voor Reaal en was de inleiding voor een weergaloze galavoorstelling.
In de 65e minuut was The Whopper Ayrton Neyenhuis iedereen te snel af waarna zijn poging in eerste instantie werd gekeerd, maar de rebound in de verre hoek betekende de 4-0 voor Reaal Dronten.
Op het middenveld ontpopten Niels Willems en Ruben Geerts zich als de grote smaakmakers, maar het was vooral onze Sniper Danny Mol die het duel een tropisch caribisch tintje gaf.
Tot tweemaal aan toe vond Danny Mol de Zwolse doelman op zijn weg, maar in de 80e minuut bracht mister Caribbean Blue iedereen in extase door een perfecte voorzet van Ayrton Neyenhuis snoeihard tegen de touwen te koppen voor de 5-0 voorsprong voor de duivels.
Het uitzinnige en uitgelaten publiek stond letterlijk op de banken om het team hartstochtelijk toe te zingen.
In de slotfase waren Nick Hoekman, Ruben Geerts, Ayrton Neyenhuis en Danny Mol nog dichtbij een doelpunt, maar het bleef bij deze ruime en overtuigende 5-0 overwinning voor Reaal Dronten.
Ondertussen was de versterker in de kantine opgeblazen en weigerde de microfoon dienst, maar iedereen was dolgelukkig met deze prachtige en dikverdiende 5-0 overwinning op EDON.
Deze overwinning wordt ook in Italie gevierd en geeft de verjaardag van onze ex speler Davide Fiore extra glans.
Man of the match: Danny Mol ( The Sniper & mister Caribbean Blue ).

Trainer Henk Posthuma toonde weinig emoties tijdens de persconferentie in de Reaal Arena maar zijn pretoogjes zeiden genoeg.
Er vielen geen krokodillentranen en het glas water bleef gevuld bij deze persconferentie waar Tim Laske als de nieuwe stadionomroeper werd gepresenteerd zodat Elftalleider Klaas Huisman zijn handen vrij heeft om het team bij te staan.
Komende week zal trainer Henk Posthuma een beslissing nemen of hij nog een extra jaartje aanblijft, maar zijn lippen bleven deze middag stoicijns op elkaar.
De journalisten bleven maar vragen afvuren waarna het nieuws uitlekte dat in ieder geval de beide teamleiders Klaas Huisman en AJ Ekkelboom ook volgend seizoen bij Reaal Dronten actief zullen zijn.
Onze spits Jeffrey vd Brakel is aan de betere hand en zal na de winterstop weer aansluiten.
Verder werd tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat de selectie van Reaal Dronten in de winterstop een trainingskamp in Zuid Limburg zal gaan beleggen. De Reaalisten zullen in Vaals aan een zaalvoetbaltoernooi gaan deelnemen. Meer info volgt later.
Met een knipoog, een lach en een traan werd de persconferentie afgesloten in de Reaal Arena.

Volgende week speelt Reaal Dronten zijn laatste wedstrijd voor de winterstop in Zwolle bij de oude volksclub Zwolsche Boys.
Deze wedstrijd wordt gespeeld op het Jo van Marle sportpark in Zwolle Zuid en begint om 14:30 uur. De voorbeschouwing volgt later!

Hieronder volgen de opstellingen en alle uitslagen van de vierde klasse.