De Meerpaal
De Meerpaal ©maartenheijenk.nl

VIT zoekt vrijwilligers om mantelzorgers te ontzien

Algemeen

DRONTEN - Vanuit De Meerpaal organiseren drie coördinatoren wekelijks de Vrijwillige Intensieve Thuiszorg (VIT). Zij richten zich op mantelzorgvervanging, waarbij de vrijwilliger één dagdeel per week de taken van de mantelzorger overneemt. De VIT kent momenteel een poule van 18 vrijwilligers en is op zoek naar mensen die zich hiervoor willen inzetten.

De VIT draait volledig op vrijwilligers. Zij hoeven geen verpleegkundige achtergrond te hebben. ,,Het gaat erom dat je er voor iemand bent”, aldus coördinator Liesbeth Korteweg, ,,Uiteraard valt er soms een stukje zorg onder, maar meestal drinken we gezellig een kopje koffie, praten we over dingen als gezondheid of doen we een spelletje.”

,,Het is ontzettend belangrijk dat er een klik is tussen vrijwilliger en cliënt”, vertelt coördinator Jelle Dekker, ,,De cliënten kijken ernaar uit als de vrijwilliger van de VIT langskomt. Het is weer even nieuwe aanspraak. Tegelijkertijd kan de mantelzorger een ochtend of middag ontspannen. Even weg van de dagelijkse zaken en lekker genieten.”

 Aanmelden: e.vanberkum@meerpaal.nl.