De Driemaster
De Driemaster Google Streetview

Kinderen Catamarangroep moeten naar De Driemaster òf naar Lelystad

Algemeen

DRONTEN - De gemeente wil de Catamarangroep opheffen. De Dokter Herman Bekiusschool uit Lelystad geeft in Dronten speciaal basisonderwijs aan 13 leerlingen. Als het aan het gemeentebestuur ligt, gaan deze kinderen na de zomervakantie naar De Driemaster. Willen ze op de Bekiusschool blijven, dan moeten ze naar Lelystad.

De Catamarangroep is bedoeld voor kinderen met stoornissen als autisme. De groep woont in bij basisschool De Driemaster aan de Werfstraat. Het is een constructie die niet past in de huidige regels van de overheid. Daarom wil de Lelystadse school in Dronten graag een officiële nevenvestiging openen.

Gemeente ziet niet zitten

De gemeente Dronten ziet dat echter niet zitten. ,,Wij bewegen naar een meer flexibele opvang van leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. Het realiseren van een nevenvestiging biedt in onze visie te weinig ruimte voor de nodige flexibiliteit.’’

Het gemeentebestuur ziet veel meer in het opschalen van De Driemaster: ,,Dit betekent dat deze leerlingen op termijn niet meer naar een andere gemeente hoeven te reizen en ook niet langer afgezonderd onderwijs volgen, zoals nu bij de Catamarangroep het geval is.’’

Jeugdbeleid

Het inrichten van De Driemaster als een zogenaamde ‘SBO+ voorziening’ past in de ogen van B en W ook beter binnen het jeugdbeleid van de gemeente. Ook de onderwijsorganisaties in Dronten, waarmee de gemeente samenwerkt, vinden een nevenvestiging niet de beste manier om de Dronter jeugd te ondersteunen.