De Apple Store in Amsterdam.
De Apple Store in Amsterdam. Apple

Senioren uit Dronten krijgen primeur van workshop in Apple Store

Algemeen

DRONTEN - Leden van de ouderenbonden KBO en PCOB uit Dronten zijn de eerste seniorengroep die 7 januari een bezoek brengen aan de Apple Store in Amsterdam. Er is voor hen een workshop over het gebruik van bijvoorbeeld de iPad en iPhone.

,,Er is veel aandacht van de schrijvende pers en tv voor deze bijzondere workshop’’, meldt secretaris Frans Wesselink van de katholieke ouderenbond (KBO) in Dronten. Zijn bond heeft het uitstapje georganiseerd samen met de protestants christelijke collega's.

Senioren die rondrennen

Hans van Diemen is lid van de KBO in Dronten en organisator van de workshop. Hij ziet het al helemaal voor zich: ,,Twintig senioren die rondrennen met de iPhone in combinatie met de Apple Watch om hun polsslag te meten. Vervolgens in rust hun medisch ID invullen, etcetera.’’

Focus Cura (Achmea/Zilveren Kruis) toont tijdens de workshop de toepassing van de iPad samen met de mantelzorger en zorginstelling. Door het drukken op een app kan er een beeldverbinding worden gemaakt met de zorgverlener, maar ook met de huisarts en de kinderen.

Net zo nieuwsgierig als jongeren

,,Ik ben inmiddels 75 en ervaar dat ouderen net zo nieuwsgierig zijn naar mooie technologie als jongeren’’, aldus Van Diemen. Ook wordt er aandacht besteed aan FaceTime, iPhoto, WhatsApp en Facebook.