André Aasman
André Aasman ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten hervat uitstekend: “Maar wel een beetje dubbel”

Sport

DRONTEN – Asv Dronten is zaterdag het jaar 2016 begonnen met een knap gelijkspel tegen hoofdklasser Harkemase Boys. De Drontenaren kwamen via een goal van Vincent ter Burg voorsprong, maar konden dat niet vasthouden: 1-1.

De Drontense eersteklasser bleef zaterdag ogenschijnlijk makkelijk op de been. Jeroen van der Meer en Chris van Maanen lieten eerst nog goede kansen onbenut en uiteindelijk prikte Vincent ter Burg de verdiende en verrassende 1-0 binnen. Toch kon asv Dronten de zege niet over de streep trekken, want kort voor tijd maakte Jesse Renken alsnog de gelijkmaker. DeDrontenaar.nl sprak een dag later met trainer Raymond Schuurman.

Goedemiddag Raymond. Een gelijkspel tegen een hoofdklasser, dat is een lekker begin van 2016.
“Ja, het is natuurlijk een goed resultaat. Maar het is wel een beetje dubbel. We missen nogal wat spelers en die had ik er graag al bij gehad. Toch neemt het niet weg dat we goed hebben gespeeld.”

Welke spelers mis je dan?
“Jodi de Boer, Martijn Timmer, Dennis van Vuuren, Paul Broekhof, Lloyd Meijboom en Ingmar Koster. Dat is een aardig rijtje. Alleen Paul is op vakantie, de rest is geblesseerd. Maar gelukkig gaan Jodi en Martijn dinsdag weer meetrainen en is ook Lloyd weer wat aan het lopen. Het ziet er wel goed uit, maar ik was liever nu al compleet geweest.”

Wat is het doel voor het tweede deel van het jaar?
“Wij gaan vol voor de bovenste plekken. En ja, ook voor de bovenste plek. Over twee weken spelen we al tegen Oranje Nassau en daar mogen we in ieder geval niet van verliezen. Verlies je die wel, dan wordt het gat heel groot en wordt het een moeilijk verhaal. Maar we gaan er wel voor.”

Die periodetitel is dan wel lekker.
“Ja, dat is een prettig gegeven. Als nummer drie speel je ook wel nacompetitie, maar het is lekker dat we dat al binnen hebben. En terecht ook, want het was een afsluiter van een hele goede periode.”

Daardoor ga je in ieder geval spelen om promotie. Wil de club wel dat jullie promoveren?
“Kijk, sportief gezien natuurlijk wel. Organisatorisch moet er dan nog wel heel wat gebeuren. Over alle gelederen en vooral rond het eerste elftal. Dat heb ik al eerder gezegd. Je moet je afvragen of het goed voor de club is om te promoveren. Dat denk ik niet.”

Wat is voor dit moment het belangrijkste?
“Dat we zo snel mogelijk fit worden. Tijdens de laatste training moesten we nog een kwartier door, maar was het al op. Dus moeten we de komende weken dat kwartiertje nog ergens inhalen. En daarnaast gaan we het veel hebben over het bestrijden van tegenstanders die zich terugtrekken. We moeten daar een beter antwoord op geven.”