Susan Lammerts met Tarzan
Susan Lammerts met Tarzan Flevoruiters (archieffoto)

Susan Lammerts en pony Tarzan zijn de beste van de kring

Sport

HULSHORST - Susan Lammerts bleef zaterdag met haar D-pony Tarzan foutloos in de klasse M. Haar eerste plaats was ruim voldoende voor het kringkampioenschap. Susan mag met haar beide pony’s naar de regiokampioenschappen.

Verslag Flevoruiters:

,,Zaterdag werd bij de ponyclub de Trippelaartjes in Hulshorst de derde springselectie voor pony’s voor de kring Noordoost-Veluwe en Oost-Flevoland georganiseerd. De jongste Flevoruiters deden het daar weer super. In de klasse B categorie C werd Kim Schinkel met haar pony Fabiola gehuldigd als kringkampioen en kregen zij een startbewijs voor de regiokampioenschappen.

Daniël Haver sprong met zijn C-pony Hiawatha in de klasse M naar het kringkampioenschap toe. Ook deze combinatie mag op de regiokampioenschappen van start.

Esmee de Vries en haar D-pony Baloe sprongen zaterdag in de klasse L foutloos rond en kwamen uit op de tiende plaats. Dit was niet genoeg voor een prijs maar wonnen wel, als vijfde combinatie, een startbewijs voor de regiokampioenschappen van Gelderland en Oost-Flevoland. Helemaal leuk vooral omdat pony Baloe zaterdag precies een jaar bij de familie de Vries is. Dubbel feest!

Susan Lammerts bleef in de klasse M met haar D-pony Kantje’s Lady tweemaal foutloos en won een derde prijs. Met haar D-pony Tarzan bleef Susan ook foutloos in de klasse M en won de eerste prijs en deze prestatie was ruim voldoende voor het kringkampioenschap. Susan mag met haar beide pony’s naar de regiokampioenschappen.

In een spannende onderling strijd tussen twee Flevoruiters plaatste Jasper Hanse en zijn D-pony Kantje’s Binky Boy zich vlak achter Susan Lammerts en haar pony Tarzan. Met het rode lint en startbewijs voor de kampioenschappen van Gelderland en Oost-Flevoland ging Jasper tevreden de ring uit.

Maud Hanse kwam met haar C-pony Summer uit in het L-springen en met een foutloos basis parcours en een foutloze barrage mochten ook zij met het rode lint en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen tevreden de ring verlaten.
Babette Hanse maakt het succes compleet. Zij startte de B-pony Snoopy in de klasse B van het springen en sprong ook alles foutloos rond. Helaas net geen prijs maar wel een startbewijs voor de Regiokampioenschappen.
Tereza Israël sprong zaterdag met haar C-pony Hatricia’s Vera een net rondje in de klasse B. Helaas had ze haar Tom Tom verkeerd ingesteld en miste daardoor hindernis 9. Tereza en Vera werden deze selectieronde voor de derde keer tweede en kreeg een startbewijs voor de Regiokampioenschappen. Tereza was niet tevreden maar wel erg blij met haar startbewijs.

Bij de Heuvelruiters in Wezep verreden de paarden hun derde selectiewedstrijd dressuur klasse B van de kring. Renate van Ittersum en haar paard Giovanni lieten een mooie proef zien. Met 201 punten wonnen zij de vijfde prijs en een startbewijs voor de Regiokampioenschappen op 23 januari.

De zusjes Myrthe en Angelique van der Weele gingen met hun pony’s dressuurrijden bij de Lelyruiters in Lelystad. Myrthe en haar B-pony Bandit wonnen met 190 punten en 193 punten tweemaal de eerste prijs. Angelique en haar D-pony Little Dancer reden in de tweede proef met 185 punten hun eerste winstpunt. Super trots en tevreden gingen Angelique en Myrthe weer naar huis.

Paulien van Spanje kwam zaterdag met haar paard Dakota in Lelystad de ring in voor twee proeven in de klasse L2. Met 192 punten en 207 punten won deze combinatie een tweede en een eerste prijs. Tineke Holtslag en haar paard Dolce Vita lieten en in Lelystad twee mooie proeven zien. De zeer bruikbare tips van Pieter Siemerink tijdens de oefendressuur wierpen deze eerst volgende wedstrijd gelijk zijn vruchten af. Met 202 punten en 214 punten wonnen Tineke en Dolce tweemaal de eerste prijs.

Corné van Zanten sprong in Putten met zijn paard Gideon in een foutloos parcours gevolgd door een foutloze barrage met een totaal van 82 stijlpunten naar de eerste prijs toe.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 9 januari in Lelystad
Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Tineke Holtslag - paard Dolce Vita - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Paulien van Spanje - paard Dakota - dressuur klasse L2 - 2de en 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 9 januari in Hulshorst
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - springen klasse B - Kringkampioen
Maud Hanse - C-pony Sunny - springen klasse L - 2de prijs
Daniël Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse M - Kringkampioen
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - 1ste prijs - Kringkampioen
Jasper Hanse - D-pony Kantje’s Binky Boy - springen klasse M - 2de prijs
Susan Lammerts - D-pony Kantje’s Lady - springen klasse M - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 9 januari in Wezep
Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse B - 5de prijs Wedstrijd op zaterdag 9 januari in Putten
Corné van Zanten - paard Gideon - springen klasse B - 1ste prijs''