Een uithaal van Jeroen van der Meer.
Een uithaal van Jeroen van der Meer. ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten en BAS komen in oefenduels niet tot overwinning

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - Asv Dronten en BAS zijn er zaterdag beide niet in geslaagd om een oefenduel winnend over de streep te trekken. Asv Dronten verloor op bezoek bij Sparta Nijkerk met 4-1, terwijl BAS onderuit ging bij DESZ. In Zwartsluis werd het 4-2.

De Drontense eersteklasser trof in Sparta Nijkerk een ploeg die normaliter uitkomt in de hoofdklasse. Het krachtsverschil was qua score al rap goed te zien. Sparta opende in de vijfde minuut de score door een goal van Sefanja Davids en twintig minuten later produceerde Ridouan Tabaouni al de 2-0. Boyd Besselink deed nog wel wat terug, maar nog voor de rust bracht diezelfde Tabaouni het verschil weer naar twee. In de tweede helft maakte Tabaouni zijn hattrick compleet: 4-1.

BAS verliest
Voor derdeklasser BAS is het jaar 2016 er tot dusver eentje van alleen verliezen. Vorige week was OWIOS te sterk en ditmaal werd er verloren bij tweedeklasser DESZ uit Zwartsluis. De thuisploeg liep al voor de rust uit naar een 3-0 voorsprong en net na de onderbreking maakte DESZ er zelfs 4-0 van. Via een strafschop en een veldgoal van Mark Schaap werd de nederlaag nog wel iets draaglijker, maar van een echte comeback kwam het niet meer: 4-2.