Almere College
Almere College ©maartenheijenk.nl

Almere College krijgt van Elsevier veel betere beoordeling dan Ichthus College

Algemeen

DRONTEN - De meeste opleidingen van het Almere College in Dronten krijgen in het scholenonderzoek van weekblad Elsevier een betere beoordeling dan het christelijke Ichthus College.

In het eindoordeel van de Elsevier krijgen vier van de vijf opleidingen van het Almere College een hogere waardering dan het Ichthus College. Alleen de beoordeling van het Vmbo GT (mavo) is gelijk. Bij de kadergerichte leerweg is het verschil het grootst.

Beste van Flevoland

Het Almere College in Dronten is trots, met name omdat de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg als de beste van Flevoland wordt gezien door Elsevier.

De scholen worden in het onderzoek beoordeeld aan de hand van vier indicatoren. De eerste is het rendement van de onderbouw. Ofwel het percentage leerlingen dat zonder zitten blijven in de derde klas komt.

De tweede is het rendement van de bovenbouw, het percentage leerlingen dat zonder zittenblijven het diploma haalt. De derde indicator is het verschil tussen de cijfers voor het school- en centraal examen. De laatste indicator betreft het gemiddelde examencijfer. De indicatoren worden over drie schooljaren gemeten.