ASVD korfbal.
ASVD korfbal. © Eric van Kessel (archieffoto)

ASVD-korfbal wint lastige uitwedstrijd in Enschede

Sport

DRONTEN – ASVD/Kwoot heeft in de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek twee belangrijke en letterlijk zwaarbevochten punten gepakt. In een spannende en fysieke wedstrijd werd uiteindelijk met 18-22 gewonnen.

Voor ASVD was vooraf duidelijk dat het een lastige wedstrijd tegemoet kon zien. Rigtersbleek staat op de zesde plaats en kan de punten goed gebruiken om zeker te zijn van handhaving in de eerste klasse. Daarnaast bleek Rigtersbleek in de thuiswedstrijd ook al een ploeg waar ASVD de nodige moeite mee had.

Goed begin

ASVD begon goed aan de wedstrijd. Rigtersbleek speelde een fysiek spelletje wat resulteerde in veel vrije ballen voor ASVD. De ploeg maakte hier dankbaar gebruik van en stond halverwege de eerste helft dan ook op een 3-7 voorsprong. Twee scherp schietende dames hielden Rigtersbleek echter in de race. ASVD/Kwoot eindige de eerste helft uiteindelijk met een prima aantal van 14 doelpunten en ging rusten met een 12-14 voorspong.

Rigtersbleek had echter nog zicht op meer en startte sterk in het eerste deel van de tweede helft. Ze gooiden er, met name fysiek en verbaal gezien, nog een schepje bovenop. Rigtersbleek kwam op 14-14 gelijk en zo was de wedstrijd weer open.

ASVD bleef elke keer aan de goede kant van de score en had de twee dames van Rigsterbleek beter onder controle, maar sloeg geen beslissend gat. Pas op 18-19 maakte ASVD door twee maal op rij te scoren het beslissende gat en was de wedstrijd beslist.

Mentale weerbaarheid

,,Wij lieten mentale weerbaarheid zien. We bleven vasthouden aan ons eigen concept en lieten ons niet uit de tent lokken door Rigtersbleek’’, aldus coach Wilbert Leendertse.

Al met al een goede prestatie van ASVD/Kwoot. De ploeg gaat zich nu opmaken voor twee beslissende wedstrijden tegen de mede-kampioenskandidaten. Te beginnen komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen OWK en de week daarna de uitwedstrijd tegen AVO uit Assen.

Na deze twee wedstrijden is duidelijk of de ploeg mee kan blijven doen om het kampioenschap in de eerste klasse. De wedstrijd van zaterdag begint om 18.35 uur in sporthallen ’t Dok.

Scores:

  • Selwin Edzes 8
  • Ingrid de Boer 5
  • Vincent van Bussel 4
  • Valery Broekhuizen 2
  • Wouter Neutel 2
  • Robin ter Woord 1