ASVD Korfbal
ASVD Korfbal ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Korfballers ASVD duidelijk de sterkste in derby tegen Lelystad: 23-15

Sport

DRONTEN - In een goedgevulde sporthal hebben de korfballers van ASVD zaterdag de derby tegen Exakwa gewonnen. De ploeg uit Lelystad werd met 23-15 verslagen.

Verslag ASVD korfbal:,,Helaas behaalde ASVD/KWOOT de afgelopen twee weken geen punten, dus genoeg redenen om in een goedgevulde sporthal de winst tegen derbygenoot Exakwa punten te pakken.

Zo werd vaak genoemd dat de uitwedstrijd in Lelystad een vervelende wedstrijd was, door het achterverdedigen van de thuisploeg. Daarom hoopte de ploeg van trainer/coach Wilbert Leendertse op een mooiere wedstrijd met meer doelpunten.

Net als alle andere thuiswedstrijden, was er een voorstelronde, een laatste oppepmoment en een teamfoto met het team van de week, voordat de wedstrijd van start ging. Beide ploegen gingen met strijdlust de wedstrijd in, nadat de scheidsrechter had gefloten. Al snel stond er een riante voorsprong van 6-3 op het scorebord, dankzij scores van Selwin, Vincent en Robin. Desondanks werd de voorsprong nog niet veel verder uitgebouwd, aangezien de ploeg onder leiding van ex-ASVD’er Gijs Pos weer terugkwam tot een verschil van 1 doelpunt. Met dit minieme verschil op het scorebord, mochten beide ploegen rusten bij een stand van 8-7. De wedstrijd kon dus nog alle kanten op.

In de tweede helft wist ons vlaggenschip dat het beter moest wat betreft de afronding, wat in de tweede helft dan ook duidelijk zichtbaar werd. De eerste paar minuten ging de score gelijk op, waardoor er toch iets meer spanning in de wedstrijd kwam. Toch zou de ploeg na de 14-13 nooit meer in problemen komen, want er werd maar liefst vier keer achter elkaar gescoord door Vincent, Lisa en Johanneke. Zo stond het ineens 18-13, waarna de ploeg lekker bleef spelen en een beter scoringspercentage genoteerd kon worden.

Exakwa had na de opmars van ASVD/KWOOT nog maar weinig in te brengen, waardoor de ploeg van Wilbert Leendertse de wedstrijd met winst af mocht sluiten. De eindstand is uiteindelijk 23-15 geworden en samen met de winst van het tweede, heeft de gehele selectie de vier punten weer binnen. Een prima prestatie van ASVD/KWOOT, waardoor de doelstelling van tien wedstrijden winst bijna is behaald.

Ook Wilbert Leendertse was over zijn ploeg te spreken: ‘Na twee verloren wedstrijden en de koppositie uit het vizier, was het zaak zorg te dragen voor een positieve afsluiting. Exakwa moest de ideale tegenstander worden op weg om ons doel (tien gewonnen wedstrijden) te bereiken. Met in ons achterhoofd de vervelende wedstrijd in Lelystad, wilden we uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Scherp starten en drive aan de dag leggen, moesten de hoofdingrediënten voor een overwinning vormen. Dit werd in delen van de wedstrijd ook redelijk opgebracht.’

Daarnaast was hij erg te spreken over het doorzettingsvermogen van het team: ‘We hebben ons goed over de twee verloren wedstrijden heen gezet en zijn goed op weg naar ons gestelde doel, een positieve afsluiting van het zaalseizoen’.

Uiteindelijk hoopt de selectie ook komende zaterdag een enthousiast publiek in een volle sporthal te begroeten. Volgende week zaterdag speelt ons vlaggenschip om 18:20 tegen ZKC’19 uit Zuidwolde.''

Scores:

  • Selwin Edzes 7
  • Vincent van Bussel 5
  • Robin ter Woord 3
  • Johanneke Kievit 3
  • Ingrid de Boer 2
  • Lisa Kouwenberg 2
  • Valery Broekhuizen 1
  • Wouter Neutel 1