Randen van de Poort van Dronten zijn
Randen van de Poort van Dronten zijn "mooi aangelegd". ©maartenheijenk.nl

D66 maakt zich zorgen over de ‘skyline’ van Dronten

Algemeen

DRONTEN - Verkeer dat via de Overijsselseweg en vanuit Swifterbant naar Dronten rijdt, ziet straks als eerste het bedrijventerrein Poort van Dronten. D66 maakt zich zorgen over die ‘skyline’. Burgerraadslid Leendert Molendijk vroeg vorige week aan B en W of daar nog iets aan te doen valt.

Molendijk vindt dat het autoverkeer bij nadering van het dorp de idee moet krijgen dat het prettig wonen is in Dronten. Hij heeft daar zijn twijfels bij, mede omdat er aan de westkant van de Poort van Dronten geen beplanting is gepland.

Open karakter

,,Dat open karakter is vanaf het bedrijventerrein aangenaam, maar als je vanuit Swifterbant komt kan dat nadelig zijn. Wat voor skyline heeft het college in gedachten? Wij zijn benieuwd hoe het er over tien jaar uit gaat zien.’’

,,Zo had ik het nog niet gezien’’, reageerde wethouder Dirk Minne Vis. Hij vertelde dat sommige bedrijven er meer voor over hebben om op een zichtlocatie -aan de weg- te zitten.

Mooi aangelegd

Volgens de wethouder zijn de randen van het bedrijventerrein tot nu toe mooi aangelegd: ,,Om het aanzicht zo mooi mogelijk te houden. Zodat het méér is dan een opeenstapeling van grijze dozen.’’