De airgunners gingen vorig jaar voor 't laatst vanaf de Open Hof naar het Redeplein.
De airgunners gingen vorig jaar voor 't laatst vanaf de Open Hof naar het Redeplein. ©maartenheijenk.nl

4 Mei Herdenking Dronten verhuist van de Open Hof naar De Meerpaal

Algemeen

DRONTEN - De jaarlijkse ontmoeting van de stichting 4 Mei Herdenking Dronten voorafgaand aan de dodenherdenking is geen herdenkingsdienst, maar een herdenkingsbijeenkomst. En daarom is het een logische stap om deze herdenking vanaf dit jaar niet meer in kerkgebouw de Open Hof te houden. In plaats daarvan verhuist de bijeenkomst naar de theaterzaal van De Meerpaal.

Er zijn volgens voorzitter Dirk Drogt en vice-voorzitter Wim Visscher twee redenen om de traditionele bijeenkomst in de Open Hof te verplaatsen naar De Meerpaal. De eerste is de rol van de gemeente Dronten in de herdenking. Omdat de gemeente sterker aan De Meerpaal is gelieerd dan aan de Open Hof, is er vanuit het gemeentehuis aangedrongen op een verhuizing.

Drukker

De tweede reden is het feit dat de stichting geluiden uit de samenleving opving, dat er mensen zijn die niet naar de herdenking kwamen omdat het in een kerk plaatsvond. ,,Volgens de gemeente wordt het in De Meerpaal drukker’’, aldus de heer Visscher, ,,We zijn benieuwd...''

De stichting heeft in het verleden voor de Open Hof gekozen om tegemoet te komen aan de Airgunners. In Engeland bestaat een sterke verbondenheid tussen veteranen en religie, in Nederland is dat in veel mindere mate het geval.