Afbeelding
Ar Nieuwland

Belangrijke dag voor Swift ’64, BAS moet koploper loer zien te draaien

Sport

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN – Voor de voetballers van Swift ’64 is het zaterdagmiddag een kwestie van erop of eronder. De ploeg van trainer Patrick Posthuma gaat op bezoek bij Batavia ’90 en hoopt voor de eerste keer dit seizoen te winnen van een concurrent.

Want winnen van een mede-titelkandidaat, dat was er voor Swift ’64 nog niet bij. De formatie won van tweedeklassers, was ook te sterk voor derdeklassers, maar Batavia en Olympia werden nog niet over de knie gelegd. Eerder dit seizoen verloor Swift op eigen terrein met 2-3 van Batavia, tot dusver de enige verliespartij in de competitie.

Alles of niets, ook voor Batavia
Niet alleen voor Swift, dat concurrent Olympia ’28 op drie punten kan zetten, is het zaterdag een kwestie van alles of niets, want ook Batavia moet winnen. De Lelystedelingen staan op dit moment twee punten achter op Swift, dat ten opzichte van Batavia nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Bij een eventuele verliespartij haakt de thuisploeg definitief af in de strijd om de titel. De aftrap in Lelystad is om 14.30 uur

BAS treft koploper
In de schaduw van de topper in Lelystad speelt derdeklasser BAS ook een belangrijk duel. De Biddinghuizenaren treffen op eigen veld (14.30 uur) lijstaanvoerder DSV ’61 en moeten winnen om aan te haken bij de onderkant van de middenmoot. Trainer Bert van den Brink kan weer beschikken over aanvaller Christiaan Grin, al komt een basisplaats nog wel te vroeg. Hij kampt met een polsblessure.

Overige wedstrijden

14.45 uur Reaal Dronten - Wilsum


Voorbeschouwing van Reaal Dronten - vv Wilsum door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Deze zaterdag staat de derde thuiswedstrijd van deze maand op het programma als de nummer negen vv Wilsum op bezoek komt in de Reaal Arena.
Wij heten onze gasten uit het pittoreske IJsseldorpje Wilsum van harte welkom op sportpark De Munten.
Afgelopen week is het gras weer gemaaid en heeft het hoofdveld een goede onderhoudsbeurt gehad waardoor de Arena weer goed bespeelbaar lijkt te zijn.

De Reaalisten zijn niet ongeschonden uit de spijkerharde wedstrijd tegen HTC gekomen en gaan gebukt onder een heftige blessuregolf.
Afgelopen dinsdagavond stond Trainer Henk Posthuma met gefronste wenkbrouwen en een uiterst zorgelijke blik voor zich uit te staren.
De gehele as en het centrale verdedigingsduo zijn afgelopen zaterdag geblesseerd geraakt waardoor Henk Posthuma met zijn verdeelsleutel aan het team zal moeten sleutelen om zaterdag goed voor de dag te kunnen komen.
In ieder geval zullen aanvoerder Stefan Wermers, linksback Will vd Zande en de middenvelders Ruben Geerts, Marc Otten, Yanniqc & Ayrton Neijenhuis niet van de partij zijn en zijn er twijfels rondom centrale verdediger Remco Drenth, middenvelder Kevin Dolman en aanvaller Danny de Busser of zij op tijd fit zullen zijn.
Kortom: Trainer Henk Posthuma valt niet te benijden, maar heeft desalniettemin het volste vertrouwen in zijn rood zwarte duivels.
Het is nu de tijd voor andere spelers om op te staan en de kar te trekken en aan de trainer te laten zien wat zij in huis hebben.
Naar alle waarschijnlijkheid zullen de verdedigers Lesley Pankl en Niek Bakker en aanvaller Maarten Kempenaar in de basis gaan starten en zijn we benieuwd wat Trainer Henk Posthuma nog meer uit zijn hoge toverhoed kan toveren.
Is dit misschien het moment om het A1 talent Casper Fennema aan de selectie toe te voegen of gaat onze boerenbrok Jan Aart Straver op de bank plaats nemen?
We gaan het zaterdag zien!

Iedereen staat nog die knotsgekke en doldwaze wedstrijd in Wilsum helder voor de ogen waar Reaal Dronten in de slotfase een ruime 1-4 voorsprong verspeelde en uiteindelijk met 5-4 werd afgedroogd.
Voor de rust zorgden toen Ruben Geerts, Ayrton Neijenhuis en Jeffrey vd Brakel voor een veilig lijkende 0-3 voorsprong.
In een sensationele en hectische tweede helft kwam Wilsum via Gert Jan Sollie terug tot 1-3 waarna Ruben Geerts uit een strafschop Reaal naar een 1-4 voorsprong tilde.
In deze wedstrijd brak onze spits Jeffrey vd Brakel zijn kuitbeen waarna het team volledig het spoor bijster raakte.
De thuisploeg miste nog een strafschop, maar kwam daarna via Wiljan van Zuthem, Harmen Siedsma en John Veenstra terug tot 4-4 waarna een eigen doelpunt de uiteindelijke 5-4 nederlaag betekende.

Inmiddels is Jeffrey vd Brakel weer op de weg terug en heeft hij alweer de nodige speelminuten gemaakt.
Ondanks zijn beslissende doelpunt bij CSV’28 heeft Jeffrey nog een lange weg te gaan om zijn oude niveau terug te krijgen.
Vorig seizoen was elke halve kans een zekerheidje en liep de teller op tot 25 doelpunten, maar sinds zijn beenbreuk gaat het allemaal stroever en is Jeffrey vd Brakel zoekende naar de juiste scherpte en koelbloedigheid.
Hopenlijk gaat onze doelpuntenmachine zaterdag tegen uitgerekend vv Wilsum weer van zich laten horen.
Jeffrey heeft weer honger naar doelpunten en hunkert naar sportieve revanche op vv Wilsum.

Ondanks de teleurstellende resultaten heeft Reaal Dronten nog steeds aansluiting met de sutop van de vierde klasse.
Het team speelt aanvallend voetbal, maar heeft moeite om de kansen in doelpunten om te zetten.
Afgelopen zaterdag zat het met de arbitrage ook niet mee, maar dit is inherent aan een team wat niet lekker draait en moeizaam zijn punten pakt.
Vorig seizoen wist Reaal Dronten beide duels te winnen van vv Wilsum.
In Dronten werd het in een doelpuntrijke wedstrijd 4-3 terwijl er uit onderaan de IJsseldijk met 0-3 werd gewonnen.
De Reaalisten willen zich revancheren voor de smadelijke 5-4 nederlaag in de heenwedstrijd.

De duivels staan met 22 punten uit 16 wedstrijden op een 8e plek in de vierde klasse C. Er werden zes wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en er gingen zes wedstrijden verloren met een doelsaldo van 37 voor en 31 tegen.
Onze tegenstander vv Wilsum staat met 20 punten uit 16 wedstrijden op een 9e plek. De Oranjehemden wonnen zes keer, speelden twee keer gelijk en verloren acht wedstrijden met een doelsaldo van 26 voor en 43 tegen.
Vorige week verloor vv Wilsum thuis op de Wijde Blik met 0-3 van Batavia’90.

De voetbalclub vv Wilsum werd onderaan de IJsseldijk op 21 Juli 1937 in de clubkleuren Oranje Wit opgericht.
De club acteerde jarenlang in de Zwolse onderafdeling en schommelt sinds 1996 tot op heden tussen de derde en vierde klasse.
In 2013 promoveerde vv Wilsum via de nacompetitie naar de 3e klasse, maar ook deze derde poging mislukte want in 2014 keerde vv Wilsum weer terug naar de 4e klasse C.
De voetbalclub vv Wilsum speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Wijde Blik en heeft ongeveer 200 leden.

De wedstrijd Reaal Dronten - vv Wilsum begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.

Hieronder alle voorspellingen voor de vierde klasse C:

Reaal Dronten - vv Wilsum tussen de nummers 8 en 9.
De Reaalisten willen zich revancheren voor de smadelijke 5-4 nederlaag in Wilsum. Het team wordt geteisterd door een vervelende blessuregolf waardoor er nu andere spelers zullen moeten gaan opstaan.
Tegenstander Wilsum laat wisselvallige resultaten zien, maar wisten twee weken geleden keel knap bij ‘s-Heerenbroek te winnen.
De duivels moeten aan de bak op zoek naar sportieve revanche & eerherstel.
Een 1.

Batavia’90 Lelystad - Swift’64 tussen de nummers 3 en 1.
Door de verrassende thuisnederlaag vorige week van Olympia staan de witte spoken uit Swifterbant fier bovenaan in de vierde klasse.
De thuiswedstrijd tegen Batavia ging destijds met 2-3 verloren en betekende tot nu toe de enigste nederlaag van dit seizoen.
De blauw zwarte Nerazzurri uit Lelystad heeft de handdoek nog niet in de ring gegooid en doet na de overwinningen op Zwolsche Boys, EDON en Wilsum weer volop mee. Het gaat een zware kluif en een ongekende vuurdoop worden voor de Witte Spoken uit Swifterbant, maar het is trainer Patrick Posthuma toevertrouwd om het team iets extra’s mee te geven.
De topscorers Tom Roskam en Michael Kandhai willen niet voor elkaar onder doen.
Ik verwacht een kolkende heksenketel met een ongekende apotheose. Een 2.

vv Kampen - Olympia’28 Hasselt tussen de nummers 7 en 2.
In Hasselt werd het eerder een 4-1 overwinning voor Olympia, maar na de verrassende 1-2 nederlaag van vorige week tegen ’s Heerenbroek wordt het met de week moeilijker om voorspellingen te doen?
Gaat vv Kampen erin slagen om Olympia definitief de nekslag toe te dienen?
De Kampenaren wonnen vrij eenvoudig met 4-1 van VSW, maar treffen in Olympia een getergde ploeg wat voor zijn laatste kansen op het kampioenschap vecht. De Groen Witten kunnen zich geen nieuwe misstap veroorloven. Een 2.

VSW Windesheim – CSV’28 Zwolle tussen de nummers 14 en 11.
In Zwolle werd het eerder 2-0 voor CSV en ook deze keer hebben de Oranje Blauwen uit Stadshagen de beste papieren.
Topscorer Gework Petrosjan heeft al 17 doelpunten achter zijn naam staan, maar voelt de hete adem van Revelino Sabono, Michael Kandhai en Tom Roskman in zijn nek. Gaat CSV’28 aan zijn doelsaldo werken? Een 2.

‘s-Heerenbroek - Zwolsche Boys tussen de nummers 10 en 6.
In Zwolle werd het eerder 5-2 voor de Zwolsche Boys.
Ten eerste is een compliment voor de groen zwarte cowboys en veeboeren op zijn plaats, want de verrassende 1-2 winst op Olympia’28 heeft indruk gemaakt.
De Zwolsche Boys kunnen hun borst nat maken want de hooivorken zijn geslepen en de tractoren maken zaterdag lawaai voor tien. Een 1.

Wij wensen iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de vierde klasse C.