De grootste kans van Swift in de eerste helft: de keeper van Batavia stopt een kopbal van Gino Garos. ©maartenheijenk.nl

Swift’64 likt de wonden, maar loopt wel weer verder uit

LELYSTAD - Een rode kaart voor Florijn Diepstraten, blessures voor Mark Veldman en Bart Uil. Gevoegd bij drie afwezigen en het ‘gedoe’ rond Tom Roskam wordt het de komende weken voor Swift’64-trainer Patrick Posthuma een hele kluif om een opstelling uit de hoge hoed te toveren. Daar staat echter tegenover dat zijn ploeg na de 2-2 bij concurrent Batavia’90 wel steviger op de eerste plaats staat.

Het was vanmiddag allemaal niet best in Lelystad. Niet qua veld, niet qua scheidsrechter, niet qua sfeer en vooral voetballend niet. De koploper uit Swifterbant kwam tot twee keer toe op achterstand. Een goal van Thim Verhoeven, schitterend voorbereid door Niels Krol en Bas van Spronsen, betekende in de 63ste minuut de 1-1. En toen niemand er meer op rekende, mocht David van Mook vier minuten voor tijd zomaar uithalen voor de 2-2.

Er werd na afloop nog lang nagepraat over de matige scheidsrechter, het slechte voetbal, de beide rode kaarten (ook een Batavia-speler kreeg rood) en de tientallen opstootjes tijdens en na afloop van de wedstrijd. Iedereen was het er echter wel over eens dat Batavia wellicht het iets betere voetbal had gespeeld, maar dat Swift’64 de morele winnaar was. Zij houden door het gelijkspel Batavia op afstand en liepen een puntje uit op Olympia’28, dat voor de tweede week op rij verloor.