Over 4 tot 6 jaar vlotte verbinding tussen Dronten en Kampen

Algemeen

DRONTEN - ,,We denken dat over vier tot zes jaar een vlotte en veilige verbinding tussen Dronten en Kampen een feit kan zijn. Daar maken we ons de komende periode hard voor.’’ Dat schrijven de gedeputeerden Jaap Lodders (Flevoland) en Bert Boerman (Overijssel) over de verkeerssituatie bij Roggebotsluis.

Beide provincies houden volgende week woensdag (9 maart) een inloopavond over de N307 Roggebot - Kampen. Dat gebeurt tussen 19 en 21 uur in het Ichthus College aan de Flevoweg 68 in Kampen. De avond is bedoeld voor alle belangstellenden: ,,U kunt aan de hand van tekeningen de laatste versie en de actuele planning bekijken.’’ Vertegenwoordigers van de provincies beantwoorden vragen.

De provincie Flevoland heeft al ingestemd met de voorgesteld oplossingen voor het verkeersknooppunt Roggebotsluis. Provinciale Staten van Overijssel behandelen het eind maart.

Lodders en Boerman wijzen erop dat minister Melanie Schultz van Haegen de waterstaatkundige werkzaamheden rond de sluis versneld oppakt. ,,Hierdoor ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden voor de N307. Dat maakt dat we de maatregelen voor de korte en middellange termijn in één keer kunnen uitvoeren.’’

Voorgestelde oplossingen:

  • realiseren nieuwe brug (7 meter doorvaarthoogte, beweegbaar deel en 2x1 rijstroken met enkelzijdige parallelvoorziening en een vrijliggend fietspad);
  • realiseren nieuwe weg (2x1 rijstroken met uitbreidingsmogelijkheden naar het midden van de weg);
  • realiseren van een ongelijkvloerse aansluiting N307-N306;
  • verhogen van de snelheid op het traject van 80 km/uur naar 100 km/uur;
  • aanleggen van een zuidelijke parallelweg en langs het Overijsselse deel ook een noordelijke parallelweg.

Knooppunt Roggebot