Lot Bobbink
Lot Bobbink Bert Nijman

Lot Bobbink uit Swifterbant gaat spelen in The Amsterdam Dungeon

Swifterbant

SWIFTERBANT - Actrice Lot Bobbink is na een zenuwslopende auditie toegetreden tot de cast van The Amsterdam Dungeon. Ze gaat verschillende rollen spelen in het theater aan het Rokin.

Lot is in de regio vooral bekend vanwege haar rollen in Thomasvaer en Pieternel tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Dronten. Bij één van de edities nam zij de regie voor haar rekening. Tevens was zij ooit Oogstkoningin van Swifterbant.

Vooral voor toeristen

De afgelopen periode heeft ze met 500 acteurs en actrices deelgenomen aan de audities van The Amsterdam Dungeon. Uiteindelijk behoort ze bij de vijftien overgebleven acteurs die een contract hebben gekregen. Momenteel bereidt de Swifterbantse zich voor en vanaf 1 april gaat ze optreden, vooral voor toeristen.

The Amsterdam Dungeon is een attractie, gevestigd vlakbij Madame Tussaud. In elf shows wordt de donkere geschiedenis van Amsterdam uitgebeeld: ,,Soms grappig, soms angstaanjagend.''

Zwarte komedie

,,Wij zijn de zwarte komedie van attracties; donker, ‘sfeervol’ en erg grappig’’, schrijft The Amsterdam Dungeon over zichzelf, ,,Je gaat per groep van maximaal 30 personen naar binnen, waarna je de kerkers ingaat en alle shows beleeft.’’