Afbeelding
Siepie van Spijker

Recital 'Muziek met Niek'

Cultuur

In kleine kring is Niek Vedelaar reeds een bekend fenomeen; hij begeleidt tijdens kerkdiensten de samenzang, meestal op orgel maar hij stapt moeiteloos over op pianobegeleiding. Ook begeleidt hij regelmatig koren, als organist en als pianist, zowel binnen als buiten Dronten (op 19 maart bijvoorbeeld is hij pianist bij het gemengd koor “Vergaard uit alle streken”).

Het pianospel van Niek is adembenemend; hij wisselt moeiteloos tussen sonore klanken en een meeslepend lied. Wanneer hij een lied speelt, gaat het als het ware ‘leven’.

Het unieke van het concert op 2 april is dat de muziek volledig centraal staat; gedurende 60 minuten is er alleen maar pianomuziek te horen waar de luisteraar bovendien ook nog eens invloed op kan uitoefenen:

  • de eerste 30 minuten zal Niek improviseren op een aantal thema’s en een medley van bekende liederen ten gehore brengen;
  • in de laatste 30 minuten zal hij voorkeursnummers spelen. Heeft u dus een lievelingslied, of een lied wat u ontroert, of een lied waar u heel graag naar luistert? Geef dat dan door en u zult versteld staan hoe mooi dat lied klinkt in de grote zaal van ‘De Lichtboei’.

Het ‘recital: muziek met Niek’ is op zaterdagavond 2 april in de Lichtboei, Boeg 37 te Dronten en begint om 20.00 uur. Er zijn ruim 300 zitplaatsen beschikbaar. De zaal gaat open om 19.30 uur maar let wel VOL = VOL.

De toegang is vrij; aan het einde van het concert is een collecte voor ‘Kerk In Uitvoering’.

Voorkeursnummers kunnen tot 24 maart aanstaande aangeleverd worden op het e-mailadres kerkinuitvoeringlichtboei@gmail.com