Tom Roskam
Tom Roskam ©maartenheijenk.nl

KNVB schorst topscorer Swift'64 voor anderhalf jaar

Sport

SWIFTERBANT - De KNVB heeft Swift'64-aanvaller Tom Roskam voor anderhalf jaar geschorst naar aanleiding van een incident in een zaalvoetbalwedstrijdje, drie weken geleden. De topscorer van de vierdeklasser heeft samen met zijn advocaat Keje Molenaar besloten tegen de straf in beroep te gaan.

De tuchtcommissie van de KNVB beoordeelt de actie van Roskam als: ,,Buitensporig fysiek geweld, buiten een spelsitatie en waarbij geen sprake is van strijd om de bal.''

De schorsing heeft verregaande gevolgen voor de aanvaller, die tijdens de periode van anderhalf jaar ook geen andere functies binnen de KNVB mag uitoefenen. Het betekent bijvoorbeeld dat hij niet als trainer mag optreden.

Beenbreuk

Het incident deed zich voor tijdens een wedstrijd tussen Pizzeria Stromboli en Heijboer in het kader van de recreatieve zaalvoetbalcompetitie van ASVD. Het leidde tot een dubbele beenbreuk van Najim Benchikar, eveneens uit Swifterbant.

Roskam heeft steeds benadrukt dat het weliswaar een ongecontroleerde trap was, maar dat hij gewoon te laat kwam in een duel om de bal en dat er van opzet geen sprake was.

Het hoger beroep dient binnenkort bij de KNVB in Zeist.