Afbeelding
©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Voortman debuteert, Van der Hoop versiert strafworp, Boonstra scoort

Sport

DRONTEN - Rodee Voortman debuteert in basis, Lysette van der Hoop versiert strafworp, Jacco Boonstra scoort. Hiermee zijn alle hoogtepunten van de korfbalwedstrijd KIOS - ASVD samengevat. Voor de statistieken: De einduitslag was 26-17 voor KIOS.

In een tussenwedstrijd die voor de ploeg uit Dronten nergens meer om ging, stond het affiche tegen KIOS uit Ruinerwold op het programma. Waar KIOS in een voorbereidend verslag al had aangegeven revanche te willen nemen op een dikke nederlaag in Dronten, was bij ASVD/Kwoot deze passie niet terug te zien. Daarbij direct de complimenten aan KIOS, dat zich voor een wedstrijd die nergens om gaat, zo wist op te laden.

Wie afgelopen weken de trainingen van de selectie heeft bekeken, ziet veel jonge talenten meetrainen. Dit is deels te verklaren door de afwezigheid van selectiespelers. Door verschillende omstandigheden (studie in het buitenland, werk aan de andere kant van Nederland, zwangerschap, meerdere blessures), heeft de A1 en B1 vaak ingesprongen om toch twee uur lang een training vol te maken.

Drie debutanten

En wie hard werkt, wordt beloond. Rodee Voortman uit de A1 speelde een prima wedstrijd tijdens haar debuut in de basis. Daarnaast vielen Jacco Boonstra (B1) en Lysette van der Hoop (A1) gevaarlijk in. Ook voor deze twee jongelingen was het hun debuut in het eerste. Lysette van der Hoop kreeg zelfs een strafworp mee (gemist) en Jacco Boonstra scoorde vlak voor tijd zijn eerste doelpunt in het eerste.

Voor de selectie ligt een uitdaging weggelegd om op het veld het juiste trainings- en wedstrijdritme weer op te pakken.
De selectie kan terugkijken op een goed zaalseizoen. Men heeft lang meegedraaid om de bovenste plaatsen en heeft de doelstelling om 10 wedstrijden te winnen behaald.