Susan Lammerts met Tarzan
Susan Lammerts met Tarzan Flevoruiters

Hessel Hoekstra en D-pony Casanova tweede in Sevenum

Sport

SEVENUM - Hessel Hoekstra heeft met zijn D-pony Casanova een tweede prijs gewonnen tijdens de laatste KNHS-competitiewedstrijd. Ook in het totaalklassement eindigden Hessel en Casanova als tweede.

Verslag Flevoruiters:

Susan Lammerts ging donderdag springen op Indoor Genemuiden. Met haar D-pony Tarzan sprong zij in de klasse M in het tweede parcours met 36 punten naar de tweede prijs toe. Ook in het eerste parcours bleef deze combinatie keurig foutloos maar deze prestatie leverde helaas geen prijs op.

Myrthe van der Weele kwam met haar B-pony Bandit bij de Lelyruiters in Lelystad de ring in voor twee proeven in de dressuur. In de klasse B wonnen Myrthe en Bandit met 187 punten en 192 punten tweemaal de eerste prijs.

Bij de Trippelaartjes in Hierden kwam Niels Remijn met zijn D-pony Sambuco voor de eerste keer de ring in voor een proef in de klasse L2. Deze combinatie maakte een mooi debuut in deze klasse. Met 191 punten wonnen ze de tweede prijs.

Zaterdag sprong Claudia Haver met haar paard Nimrod naar de door haar felbegeerde winstpunt in de klasse B toe. In een foutloos parcours en met 72 punten voor stijl won deze combinatie in een groot deelnemersveld de zesde prijs. Haar zoon Daniël ging zondag nog oefenen voor de KNHS-kampioenschappen volgden week. Hij sprong bij de Zonnehoeve in Zeewolde met zijn C-pony Hiawatha twee foutloze parcoursen gevolgd door twee foutloze barrages in de klasse M en won hier tweemaal de eerste prijs mee.

Zondag ging Hessel Hoekstra met zijn D-pony Casanova naar de Peelbergen in Sevenum. Daar werd in de prachtige nieuwe locatie de laatste KNHS competitiewedstrijd verreden. Eerst de laatste competitiewedstrijd en aan het eind van de middag de finale zware tour. Er stond een zwaar parcours en hierin reden Hessel en Casanova een foutje door een balkje eraf maar met een snelle tijd wonnen ze tweede prijs. Ook in het totaal klassement wonnen Hessel en Casanova de tweede prijs. Het was een eind rijden maar zeker de moeite waard!

Op zondag werd er bij manege X-tern in Lelystad dressuur gereden. Angelique van der Weele kwam daar met haar C-pony Little Dancer de ring in. In twee mooie proeven in de klasse B wonnen Angelique en Little Dancer met 187 en 186 punten tweemaal de eerste prijs.

Zondag ging Michelle de Waard met haar paard Enjoy Quickly MDW als training voor het nieuwe eventingseizoen naar Almere Haven om daar een dressuurproef te rijden. Met nog veel ruimte voor verbetering reden zij met 194 punten en 201 punten naar een mooie derde en tweede prijs toe. Trainen is niet voor niks geweest!

Uitslagen Flevoruiters

Genemuiden: Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - 2de prijs

Lelystad: Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Hierden: Niels Remijn - D-pony Sambuco - dressuur klasse L2 - 2de prijs

Lelystad: Angelique van der Weele - C-pony Little Dancer - B-dressuur - 1ste en 1ste prijs

Wezep: Claudia Haver - paard Nimrod - springen klasse B - 6de prijs

Zeewolde: Daniël Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse M - 1ste en 1ste prijs

Sevenum: Hessel Hoekstra - D-pony Casanova - springen klasse ZZ - 2de prijs

Almere Haven: Michelle de Waard - paard Enjoy Quickly MDW - dressuur klasse B - 3de en 2de prijs