Afbeelding

100 kilometer fietsen op donderdagavond of dinsdagmorgen

Sport

DRONTEN - De toerfietsers uit Dronten gaan op donderdagavond 6 april weer van start met het wekelijks fietsen op de donderdagavond. Daarnaast is er ook een groep op de dinsdagmorgen.

De toerfietsers vormen geen officiële vereniging en dat betekent dat er ook geen kosten aan verbonden zijn: ,,Een ieder die een redelijke conditie heeft en over een racefiets beschikt kan meefietsen.’’

De donderdagavondgroep begint aan haar 32ste seizoen. Zij vertrekken om zeven uur bij Supertank aan De Noord in Dronten. Na drie succesvolle jaren starten er ook dit jaar weer een groep op de dinsdagmorgen. Zij vertrekken op dinsdag 29 maart om half negen bij sporthal ‘t Dok aan de Educalaan in Dronten.

Max 30 km/uur

,,Wij rijden op racefietsen tochten van ongeveer 100 kilometer in en om Flevoland met halverwege een koffiestop. De maximum snelheid van al onze tochten is 30 kilometer per uur met een gemiddelde van 27 kilometer’’, aldus de toerfietsers, ,,Ook gaan wij dit jaar weer een aantal langere tochten fietsen. Een rondje in Drenthe, Elfmerentocht, een rondje Markermeer en rondje IJsselmeer staan in weer in onze gedachte.

Alle toerfietstochten zijn voor eigen risico en deelnemers wordt dan ook gevraagd een valhelm te dragen en goed materiaal te gebruiken.

Informatie: Gies van Bon, gkvanbon@solcon.nl.