Moment uit de veelbesproken wedstrijd Batavia - Swift.
Moment uit de veelbesproken wedstrijd Batavia - Swift. ©maartenheijenk.nl

Schorsing van Swift-speler Kees ten Cate teruggebracht tot 1 wedstrijd

Sport

ZWOLLE - De KNVB kan wellicht weer een boze brief tegemoet zien van Batavia’90, de grootste concurrent van Swift’64 in de strijd om het kampioenschap. De door de Lelystedelingen hevig betwiste schorsing van Swift-speler Kees ten Cate is door de voetbalbond teruggebracht tot één wedstrijd.

In de wedstrijd tegen Batavia (1-1) stapte Ten Cate op de arm van een tegenstander. Medespeler Florijn Diepstraten kreeg hiervoor een rode kaart.

Swift’64 protesteerde daartegen en de KNVB ging daarin mee. In plaats van Diepstraten kreeg Ten Cate een schorsing van 7 wedstrijden. Batavia-voorzitter Marco Knippenberg noemde dit in een protest bij de KNVB ‘competitievervalsing’.

Terug naar 1 wedstrijd

Zaterdag stond Ten Cate echter gewoon in het veld in de wedstrijd tegen EDON. Sterker nog: hij scoorde. De onschuld van Diepstraten staat voor de KNVB nog steeds vast, maar ondertussen is de schorsing van Ten Cate teruggebracht van 7 naar 1 wedstrijd.

,,Hij is zelf in beroep gegaan. Hoe het precies zit weet ik niet, maar hij was vandaag 100% speelgerechtigd’’, aldus trainer Patrick Posthuma, die in de strijd om het kampioenschap uiteraard geen risico neemt door ongerechtigde spelers op te stellen.