Goudhaantje Mark Schaap (archieffoto)
Goudhaantje Mark Schaap (archieffoto) BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS wint thuiswedstrijd, Mark Schaap met twee treffers de grote man

BIDDINGHUIZEN - Een half uur lang lijkt Stroe zaterdag onderweg naar een zege, maar plots keert dan de wedstrijd. BAS komt meer en meer in het spel en dat resulteert door twee goals van Mark Schaap in een 2-0 overwinning. "Hier staat een hele blije trainer. De ploeg heeft karakter getoond", roept trainer Bert van den Brink na afloop.

De start van BAS was zaterdag rampzalig. Binnen een kwartier creëerde Stroe drie prima mogelijkheden, maar onder andere door twee prima reddingen van goalie Sander Westdijk hield BAS de rijen gesloten. "Die eerste twintig minuten waren verschrikkelijk. Stroe begint altijd wel goed. Maar wij hadden er helemaal geen antwoord op", analyseert Van den Brink.

Twee goals Schaap

Na een half uur gooiden de Biddinghuizenaren de schroom van zich af. Kansen bleven nog uit, maar het spel ging zich meer en meer afspelen op helft van Stroe. In de tweede helft zette deze verandering zich voort en dat leverde BAS twee doelpunten op. Twintig minuten voor tijd schoof middenvelder Mark Schaap de 1-0 binnen en net voor het einde was hij het eindstation van een vlotlopende combinatie: 2-0.

"Het eerste kwartier moest ik even heel boos worden en dat zorgde nog wel voor kopzorgen. Maar over de gehele wedstrijd gezien was het ook wel verdiend", sluit Van den Brink af.