Maud Hanse met Summer.
Maud Hanse met Summer. Flevoruiters

Maud Hanse pakt zilver bij debuut in de klasse M

Sport

DRONTEN - De familie Hanse kwam zondag namens de Flevoruiters in actie in Sonnega. Maud startte voor de eerste keer in de klasse M springen en won met haar C-pony Summer een tweede prijs.

Verslag Flevoruiters:

Marit Lans en haar E-pony Gijs B gingen zaterdag springen bij de Veluweruiters in Voorthuizen. In de klasse B bleven Marit en Gijs twee keer foutloos rond in het eerste parcours wonnen zij met 74 punten voor stijl de vierde prijs in het tweede parcours net geen prijs maar wel 74,5 punten voor stijl.

Marijn Maas ging met haar B-pony Twinkel Bixiedressuur rijden bij de Zeewolderuiters in Zeewolde. In de klasse AA kregen Marijn en Twinkel 72 punten en 71 punten voor twee mooie proeven. Het was een leuke wedstrijd, veel geleerd. En er was voor iedereen een prijs. Marijn ging met twee witte rozetten, een beker en een cadeautje blij naar huis!

Sonnega

Vandaag ging de hele familie Hanse naar een wedstrijd in Sonnega. Babette en haar B-pony Snoopy mochten als eerste de ring in. Zij sprongen achter elkaar twee mooie rondjes foutloos in de klasse B en dit werd beide parcoursen beloond met 70 stijlpunten. Wat weer goed was voor twee keer een derde prijs.

Hierna kwam Maud haar nieuwe D-pony Countrys Boy de rij in. In de klasse B reden ook zij een mooi rondje nul en werden beloond met 74 stijlpunten. Ook dit was goed voor een derde prijs. In de klasse L was het druk voor Jasper en Maud. Maud sprong eerst met haar C-pony Summer. Zij wonnen de vierde prijs. Snel overstappen op Countys Boy en ook hiermee zette ze een snelle tijd neer in de barrage en dit was goed voor de zesde plaats.

Jasper maakte het rijtje af door met zijn D-pony Kantje's Binky Boy een snelle tijd in de barrage neer te zetten. Dit leverde de zevende plaats op.

Op naar de klasse M springen. Maud startte voor de eerst keer in deze klasse met haar C-pony Summer. En dit deed ze goed want in de barrage zette ze een scherpe tijd neer van 40.21 seconden.

Jasper met Kantjes Binky Boy dacht: wat zij kunnen kan ik ook. Hij probeerde het ook in de barrage en hier zette hij een tijd neer van 40.82 seconden. Net niet sneller dan Maud maar toch nog goed voor een prijs. Maud ging met de tweede prijs en Jasper ging met de derde prijs beide tevreden na een lange dag weer naar huis.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 2 april in Voorthuizen

  • Marit Lans - E-pony Gijs B - springen klasse B - 4de prijs

Wedstrijd op zondag 3 april in Zeewolde

  • Marijn Maas - B-pony Twinkel - dressuur klasse Bixie - 3de en 3de prijs

Wedstrijd op zondag 3 april in Sonnega

  • Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 3de en 3de prijs
  • Maud Hanse - D-pony Countrys Boy - springen klasse B - 3de prijs
  • Maud Hanse - C-pony Summer - springen klasse M - 2de prijs
  • Jasper Hanse - C-pony Kantje’s Binky Boy - springen klasse M - 3de prijs