Gemeenteraad Dronten
Gemeenteraad Dronten ©maartenheijenk.nl

Burgemeester tikt de oppositiepartijen op de vingers

Gemeente

DRONTEN - B en W hebben op verzoek van de gemeenteraad halverwege de ‘regeerperiode’ een uitgebreide evaluatie geschreven. De oppositiepartijen maakten hier gisteravond nauwelijks een woord aan vuil. Het kwam hen op een reprimande van de burgemeester te staan.

GroenLinks, D66, ChristenUnie, SP en PvdA hadden veelal wel complimenten voor het stuk van het college, maar namen het verder voor kennisgeving aan. Alleen de 'regeerpartijen' CDA, Leefbaar Dronten en vooral VVD gingen uitgebreid in op het rapport.

Cynisme

Burgemeester Aat de Jonge proefde enig cynisme bij de oppositie: ,,En dat spreekt mij niet heel erg aan. Ik vind dat jammer, want daarmee doet u het functioneren van uw eigen positie tekort.’’ De burgemeester wees erop dat de evaluatie gelegenheid biedt om met alternatieven en ideeën te komen of discussie aan te gaan.

,,Als een partij als D66 niet één inhoudelijke kanttekening plaatst, dan zegt dat meer over uzelf dan over het collegeprogramma’’, aldus De Jonge, ,,Wij vinden beetje jammer dat u de uitdaging niet oppakt. Daar nemen we dan kennis van. Dat is niet cynisch bedoeld, maar met enige teleurstelling.’’

Volgens de burgemeester moeten gemeenteraad, college en organisatie samenwerken: ,,U laat die kans liggen. Jammer!’’