Man overleden na ongeluk met busje op Oldebroekerweg bij Biddinghuizen

112

BIDDINGHUIZEN - Er heeft zich woensdagochtend even na vier uur een ernstig ongeval voorgedaan met een busje met zes inzittenden op de Oldebroekerweg (N709) bij Biddinghuizen. Daarbij is één man ter plekke om het leven gekomen, vijf anderen raakten gewond.

Het betrof een busje uit Polen. Van de zes inzittenden had er één geen vaste woon- of verblijfplaats, de vijf andere personen zijn afkomstig uit Polen..

Tegen boom

Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval op de N709. Ter plaatse bleek een bestelbusje door nog onbekende oorzaak tegen een boom te zijn gebotst.

In het busje zaten zes personen. Eén van hen, een man, overleed ter plekke. Drie andere personen werden door de brandweer uit het busje bevrijd.

Ernstige verwondingen

Een traumahelikopter landde zodat een traumateam eerste hulp kon verlenen. De vijf personen werden met verschillende verwondingen, waaronder een aantal ernstig, naar een ziekenhuis overgebracht.

,,Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk'', aldus de politie in een persbericht, ,,Specialisten van de verkeersongevallenanalyse doen onderzoek naar de toedracht.''

Weg weer open

De weg is geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer, eerst in beide richtingen, daarna alleen in de richting van Kampen. Even na half elf meldde de provincie Flevoland dat de weg weer open is.