Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Fietsendieven in Dronten hebben het voorzien op Gazelles

112

DRONTEN - Er worden momenteel veel fietsen gestolen in het centrum van Dronten. De fietsendieven blijken het vooral op fietsen van het merk Gazelle voorzien te hebben, zo meldt wijkagent Suzanne Hoekstra.

Het afgelopen weekeinde schreef de politie al op Facebook dat er in Dronten meerdere fietsen waren gestolen: ,,Er zijn lopers in omloop waarmee fietssloten zonder enige moeite kunnen worden geopend.''

Inmiddels blijkt dat het om één merk gaat. ,,Deze week al vier Gazellefietsen gestolen'', aldus Suzanne Hoekstra op Twitter.

Ook in Houten

Een woordvoerster van de politie erkent dat het uitsluitend om het merk Gazelle gaat. ,,We zien dat wel vaker. Een tijdje geleden werden er in Houten ook alleen Gazelles gestolen en ik weet dat ze het in Utrecht op een gegeven moment voorzien hadden op het merk Cortina.''

Volgens de politie is het altijd verstandig om fietsen met een extra ketting vast te zetten aan bijvoorbeeld een paal. Bij fietsen van het merk Gazelle is dat in de huidige situatie helemaal verstandig.