Bekende coverband ‘Jewelste’ treedt op bij schuurfeest

Cultuur

DRONTEN - De organisatoren van het schuurfeest hebben een bekende coverband gecontracteerd: Jewelste. Zij treden op zaterdag 28 mei op tijdens de reünie voor 35-plussers in de loods van Van Arendonk Mechanisatie in Dronten.

Jewelste kreeg in 2009 landelijk bekendheid door hun optredens in het voorprogramma van Guus Meeuwis in het Philips Stadion en het Abe Lenstra Stadion. Giel Beelen was razend enthousiast over hun versie van Bohemian Rhapsody. Ook dj Marc Bakker treedt op tijdens het schuurfeest.

Van Arendonk

In 2014 werd de Schuurfeest Reünie voor polderbewoners van 35 jaar en ouder voor het eerst gehouden. Op verzoek van velen wordt dit feest nog één keer georganiseerd bij Van Arendonk. Naast de feestzaal met podium is er een bruin café ingericht waar bezoekers rustig kunnen bijpraten.

Vroeger waren er in de Flevopolder vele schuurfeesten in de zomermaanden. ,,De schuurfeestbezoekers van toen kunnen deze tijden opnieuw beleven’’, aldus organisator Wim Slob, ,,Maar ook mensen die nog nooit een schuurfeest hebben meegemaakt zijn van harte welkom.’’

Informatie: www.schuurfeestreunie.nl.