Voor Swift ’64 duurt kampioenswedstrijd één minuut te lang

SWIFTERBANT – Voorzitter Jan Griekspoor durft niet meer te kijken. Supporters beginnen steeds harder te schreeuwen en de bloemen staan al zo goed als klaar. Swift staat met 3-2 voor en de officiële speeltijd is al ten einde. Maar toch gaat het nog mis. Batavia kroont zich donderdag uiteindelijk na verlenging tot kampioen van 4C: 3-4.

Zuur, zuurder, zuurst. En eigenlijk is de nederlaag van Swift nog zuurder dan dat. Alles lijkt na een krankzinnige eerste helft namelijk toch de kant van Swift op te vallen. Via wonderschone treffers van Bart Uil en David van Mook komt de ploeg al enorm snel op een 2-0 voorsprong, waarmee de eerste klap is uitgedeeld.

Razendsnel 2-2

Die directe rechtse brengt echter niet de knock-out. Batavia vecht zich binnen de kortste keren weer langszij. Eerst kopt Pim Herrewijn de bal binnen en drie minuten later schiet Aimane Ahariz de gelijkmaker tegen de touwen. Zo kan Swift weer opnieuw beginnen en ruikt Batavia bloed. Maar zover lijkt het niet te komen, want nog voor de rust komt Swift weer op voorsprong. Thim Verhoeven tikt binnen.

In een vooral spannende tweede helft komen beide ploegen amper tot grote kansen. Het is vechten, sleuren en zo zoeken naar nog een doelpunt. Die lijkt er niet meer te komen. Maar op het moment dat heel Swift zich al rijk rekent, diep in blessuretijd, slaat Batavia toch nog toe. In minuut 93 is het invaller Zakaria Abbou die plotseling voor een verlenging zorgt.

Hursepuny beslist het

“En dan moet je de boel weer bij elkaar rapen. Dan valt snel daarna de 3-4 en is het eigenlijk wel afgelopen”, doelt aanvoerder Niels Krol op de goal van Ilsam Hursepuny. Hij maakt aan het begin van de verlenging de 3-4 en uiteindelijk is dat de kampioensgoal. Tot groot verdriet van heel Swifterbant, dat het kampioenschap en promotie naar de derde klasse al binnen leek te hebben.

“Het is qua voetbal het ergste moment wat ik heb meegemaakt. We hadden het zo goed als binnen... Ik vroeg maar aan die scheidsrechter of hij alsjeblieft wilde affluiten. Ik heb er echt geen woorden voor, vreselijk”, zegt de captain, die vervolgens maar wel snel naar de kleedkamer loopt. Het is uithuilen en proberen heel snel opnieuw te beginnen. Zaterdag wacht de nacompetitie, uit bij WZC Wapenveld.