Afbeelding
©maartenheijenk.nl

BAS vindt in Moestafa Benali eerste aanwinst voor volgend seizoen

Sport

BIDDINGHUIZEN - BAS Voetbal heeft in Moestafa Benali de eerste aanwinst voor het komende seizoen gevonden. De 31-jarige middenvelder, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, is op dit moment clubloos, maar wil graag nog een paar jaar op niveau voetballen.

Benali speelde in het verleden al voor verschillende clubs. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en speelde een jaar betaald voetbal in Duitsland. In Nederland kwam hij onder andere uit voor Nieuw Buinen en hoofdklasser WKE. Na een aantal jaren als trainer wil hij toch de draad weer oppakken. Hij maakte zijn keuze voor BAS puur op gevoel.

Plezierig gesprek

“Het gesprek met Bert van den Brink was erg plezierig. Door dat gesprek denk ik dat BAS het beste bij mij past. Het is een gevoelskwestie”, zegt Benali, die zichzelf als een verdedigend ingestelde middenvelder ziet. “En daarnaast ben ik een technische voetballer, die de rust kan bewaren.”

De kersverse aanwinst kan niet wachten om het shirt van BAS aan te trekken. “Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan. Ik hoop op een succesvol en plezierig seizoen. Maar als het goed bevalt, hoop ik hier zeker langer te blijven. Ik kan nog zeker vier of vijf jaar voetballen, misschien nog wel langer. Dus waarom niet?”, aldus Benali.