Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dronten heeft vragen over besteding extra geld GBLT

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de begroting van GBLT. Dronten heeft dit jaar 140.000 euro extra betaald aan GBLT en het gemeentebestuur eist gedegen informatie over de besteding van dat geld.

GBLT verstuurt namens de gemeente de belastingaanslagen en int het belastinggeld. Het afgelopen jaar had de gemeente Dronten nogal wat kritiek op het functioneren van GBLT. Om de zaakjes op orde te krijgen telde de gemeente dit jaar een ton neer. Hiermee zou GBLT een ‘kwaliteitsslag’ maken.

B en W willen nu van GBLT weten hoe die 100.000 euro besteed is: ,,Wij verwachten van u een inhoudelijke en financiële rapportage over de wijze van besteding van de beschikbaar gestelde extra middelen.’’

Bezwaarschriften

Als bewoners bezwaar aantekenen tegen de WOZ-waarde van hun woning, moet de gemeente in veel gevallen een vergoeding betalen voor de rechtsbijstand. De gemeente Dronten had GBLT dit jaar 40.000 euro extra gegeven voor het afhandelen van die bezwaarschriften.

Het aantal bezwaarschriften neemt in Dronten echter af. Daarom wil het gemeentebestuur nu een deel van die 40.000 terug hebben.

Dossier GBLT