Gemeente vreest precedentwerking bij steun voor kunstgrasveld BAS

Sport

BIDDINGHUIZEN - ,,Andere verenigingen kunnen vergelijkbare verzoeken gaan doen’’, waarschuwt B en W als het gaat om de vraag van voetbalvereniging BAS om een kunstgrasveld. Het college heeft voor de gemeenteraad de financiële consequenties op een rijtje gezet, maar noemt ook de precedentwerking.

BAS is al enige tijd aan het lobbyen voor kunstgras op het hoofdveld. ,,De KNVB-norm geeft aan dat het aantal velden dat BAS nu tot haar beschikking heeft toereikend is’’, schrijven B en W, ,,Echter de kwaliteit van het trainingsveld laat te wensen over bij slechte weersomstandigheden in combinatie met intensief gebruik. Door de aanleg van kunstgras worden dergelijke problemen
voorkomen.’’ Bovendien denkt BAS beter te kunnen presteren als de trainingsfaciliteiten verbeteren.

De gemeente Dronten wil best meewerken aan een kunstgrasveld, mits het de gemeente geen geld kost. ,,Dit is niet mogelijk voor BAS’’, constateren B en W, ,,Dit vraagt een investering van € 360.000 met een eigen bijdrage € 60.000.’’ De gemeenteraad moet zich de komende periode uitspreken over deze uitgave en moet daarbij volgens het college ook de precedentwerking in het achterhoofd houden.

Video voorzitter BAS

DeDrontenaar.nl sprak in februari met BAS-voorzitter Huib van Os over het kunstgras. Zie bijgaande video.