Rosa Foppen
Rosa Foppen Flevoruiters (archieffoto)

Philine Kostelijk krijgt prijs uit handen van prinses Margarita

Sport

DRONTEN - Philine Kostelijk kwam zaterdag met haar A-pony Olke in actie in Maarsbergen aan de start. In de categorie 25 centimter gingen zij helemaal zelfstandig rond. Het leverde een derde prijs op en die werd haar overhandigd door prinses Margarita. De dag in Maarsbergen kon helemaal niet meer stuk toen ook Jantien Naber met haar C-pony Casper de derde plaats in de categorie 50 cm won.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd er in Kootwijk bij paardensportcentrum Gert van den Hoorn een concours georganiseerd. Suzan Schurer en haar paard PCD Daan bleven in de klasse Z foutloos en ook de barrage sprongen zij foutloos in de snelste tijd. Suzan en Daan wonnen de eerste prijs. In deze zelfde klasse won Corné van Zanten met zijn paard Extra Vaillant de vijfde prijs.

?Ellen van Arendonk en haar paard Eleanor dml reden in Kootwijk een mooie dressuurproef in de klasse Z1. Met 224 punten won deze combinatie de derde prijs.

Marjon van den Heijkant ging met haar paard Fabregas naar Kootwijk. In de dressuurring won deze combinatie met 186 punten de zevende prijs. In de springring in de klasse L kwam daar in een foutloos basisparcours gevolgd door een barrage met een balkje nog een 10de prijs bij. Lauri Touw sprong met haar paard First Lady in de klasse M naar de zesde prijs toe.

Michelle de Waard

Michelle de Waard en haar paard Bernardo kwamen zaterdag op Urk de ring in. Bernardo vond het allemaal heel spannend zo de eerste keer direct in de klasse B maar hij sprong toch een mooi foutloos rondje en Michelle en Bernardo gingen met de 6de prijs naar huis.

Bij de rijverbening X-tern in Lelystad was het voor Rosa Foppen, Marit Lek en Zoë Ras een geslaagde zondag. Het weer viel 100% mee en de prestaties waren super. Rosa had Yaël van Dijk mee gevraagd om te helpen met losrijden, want mama weet er toch niets van... Rosa en haar B-pony Bonnie wonnen in de klasse B met 186 punten en 178,5 punten een eerste en een tweede prijs.

Ook wedstrijdmaatje/stalvriendinnetje Marit Lek was met haar B-pony Quinto mee. In de eerste proef van de klasse B won deze combinatie de tweede prijs en in de tweede proef was de eerste prijs voor hen. Ook stalgenootje Zoë Ras en haar D-pony Fred deden in Lelystad mee. Voor deze combinatie waren er in de klasse B twee eerste prijzen. De drie meiden reden de pony's keurig de baan rond met als resultaat dat alle linten in de klasse B dressuur pony's mee gingen naar de Patriciahoeve. Op de terugweg naar huis zei Rosa: ‘Je ziet het misschien niet aan me, maar ik heb een feestje in mijn buik.’

Jacco Breet

Ook in Almere was het zondag een mooie ochtend. Jacco Breet was met zijn paard Heiko naar Almere gereden. Eerste start in de klasse BB sprongen zij op de laatste hindernis een balk. Het parcours bleef staan voor de B. Toen Jacco aan het losstappen was hoorde hij via de speakers dat er een ingebouwde barrage was. Ojee. Niet opgelet. Wisten we niet. Snel vraagt Jacco aan Rebecca te herhalen wat de barrage is. Rebecca regelt een pen en schrijf de cijfers van de hindernissen uit de barrage op Jacco zijn hand, want stel je eens voor. Jacco wilde foutloos.

En ja. In de klasse B bleef hindernis 10 nu wel liggen. Snel zijn hand tevoorschijn toveren om nog even het huiswerk te doen. En daar klonk de bel. Keep kalm dacht Jacco nog, het gaat op stijl. Op lessen hoor ik al niks anders als handen… zit... houding en hou rust. Hindernis 2, de 10 in het parcours, viel van de lepels… afwenden en weer netjes verder rijden. Tijdens uitstappen hoorde Jacco al dat er maar weinig deelnemers in de barrage kwamen. Jacco zat lekker aan de koffie toen de uitslag kwam. Vijf strafpunten en een vierde prijs. Het was een mooie ochtend.
Voor Cynthia Huijgen was er in Almere ook een vierde prijs. Met haar paard Maalwater’s Paris sprong zij er een balk af in het basisparcours. Dit leverde de vierde prijs op.

Zondag kwam Monique Schurer met haar paard PCD Chanel in Emmeloord de ring in voor een proef in de klasse Z2. Met 214 punten wonnen zij de vierde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 21 mei bij paardensportcentrum Gert van de Hoorn in Kootwijk
Suzan Schurer - paard PCD Daan - springen klasse Z - 1ste prijs
Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse Z - 5de prijs
Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse Z1 - 3de prijs
Marjon van den Heijkant - paard Fabregas - dressuur klasse L1 - 7de prijs
Marjon van den Heijkant - paard Fabregas - springen klasse L - 10de prijs
Lauri Touw - paard First Lady - springen klasse M - 6de prijs

My First Eventing op zaterdag 21 mei in Maarsbergen
Philine Kostelijk - A-pony Olke - categorie 25 cm - 3de prijs
Jantien Naber - C-pony Casper - categorie 50 cm - 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 21 mei op Urk
Michelle de Waard - paard Bernardo - springen klasse B - 6de prijs

Wedstrijd op zondag 22 mei in Almere
Jacco Breet - paard Heiko - springen klasse B - 4de prijs
Cynthia Huijgen - paard Maalwater’s Paris - springen klasse M - 4de prijs

Wedstrijd op zondag 22 mei in Lelystad
Rosa Foppen - B-pony Bonnie - dressuur klasse B - 1ste en 2de prijs
Marit Lek - B-pony Quino - dressuur klasse B - 2de en 1ste prijs
Zoë Ras - D-pony Fred - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 22 mei in Emmeloord
Monique Schurer - paard PCD Chanel - dressuur klasse Z2 - 4de prijs