De Albert Heijn aan de Beursstraat.
De Albert Heijn aan de Beursstraat. ©maartenheijenk.nl

Lidl-supermarkt mag onder strikte voorwaarden bouwen aan de Beursstraat

Partnerbijdrages

DRONTEN - B en W van de gemeente Dronten staan positief tegenover de vestiging van een Lidl-supermarkt in combinatie met appartementen in het buurtwinkelcentrum van Dronten-west. Hierbij heeft het college wel een aantal voorwaarden gesteld.

De vraag voor de vestiging van een Lidl supermarkt aan de Beursstraat werd in het voorjaar van 2015 aan de gemeente Dronten gesteld. B en W waren positief, maar verbonden wel voorwaarden aan de medewerking.

Zo moest de ruimte in de markt via onderzoek worden aangetoond en onderbouwd. ,,Belangrijk hierbij was dat er geen ontwrichting van de detailhandelsstructuur zou plaatsvinden’’, schrijft de gemeente.

Twee onderzoeken

Inmiddels is de markt onderzocht door zowel Lidl als door Goudappel Coffeng in opdracht van de gemeente. ,,Beide onderzoeken geven aan dat er de komende jaren ruimte ontstaat voor een extra supermarkt in Dronten zonder dat daarbij een onevenredige verstoring ontstaat van de Dronter detailhandelsstructuur’’, meldt de gemeente, ,,Daarnaast is de Albert Heijn in Dronten-west vooraf door de gemeente ingelicht over de interesse van Lidl.’’

Appartementen

De nieuwe Lidl supermarkt mag maximaal 1.200 vierkante winkelvloeroppervlakte beslaan. Verder mag er alleen worden gebouwd in combinatie met appartementen voor starters en/of ouderen.

De volgende stap is de verkoop van de grond en het aanpassen van het bestemmingsplan. Hierbij moet ook de gemeenteraad zich er nog over buigen.