Het fietsje onder de auto.
Het fietsje onder de auto. © Bitlan.nl

Slachtoffer Lancasterdreef is jongen van 4 jaar, autobestuurder aangehouden

112

DRONTEN - Het slachtoffer van de aanrijding van gisteravond op de Lancasterdreef is een jongen van 4 jaar, zo meldt de politie. De bestuurde van de auto, een 24-jarige man uit Biddinghuizen, is aangehouden.

..Rond 20.45 uur wilde een 34-jarige man samen met zijn 4-jarige zoon, die beiden op een fiets reden, vanaf de parkeerplaats van een winkelcentrum de Lancasterdreef op fietsen'', aldus de politie, ,,Op dat moment kwam een auto aangereden. De bestuurder wilde de fietsers ontwijken, maar raakte het jongetje. Meters verder kwam het voertuig tot stilstand, het jongetje was door de auto meegesleurd. Hij was buiten bewustzijn.''

Een traumahelikopter werd ingezet zodat een trauma-arts eerste hulp kon verlenen. Het jongetje werd met spoed door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht met letsel aan zijn been en hoofd.

De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. ,,Omstanders vermoedden dat de laagstaande zon een oorzaak van de aanrijding kan zijn'', schrijft de politie op Facebook.