Maikel Kampjes
Maikel Kampjes ©maartenheijenk.nl

Maikel Kampjes houdt deur naar Asv Dronten op een kier

Sport

DRONTEN - Maikel Kampjes heeft na de promotie naar de hoofdklasse afscheid genomen van Asv Dronten. De doelman laat ondertussen weten dat de deur nog wel op een kier staat. Voorlopig wil hij de volle aandacht geven aan zijn gezin, maar daarna behoort een terugkeer in Dronten tot de mogelijkheden.

Asv Dronten had de winst in de nacompetitie voor een belangrijk deel aan Maikel Kampjes te danken. In de poulewedstrijden tegen XerxesDZB en vooral Roda’46 en in de finalepartijen tegen Zwaluwen’30 verrichtte hij tal van spectaculaire reddingen. Vanwege zijn aangekondigde afscheid volgde er na het laatste fluitsignaal een emotionele ontlading.

Een gezonde zoon

De inwoner van Heerenveen is vorige week vader geworden van een gezonde zoon (Sepp) en richt zich nu vooral op zijn gezin. Hij heeft zijn lidmaatschap van Asv Dronten echter niet opgezegd en vertelt klaar te staan voor als de nood echt aan de man komt.

,,Op dit moment heb ik nog even geen behoefte aan voetbal. Er zijn thuis belangrijker zaken te doen. Maar als het thuis goed blijft gaan en het gaat weer kriebelen, dan gaan we kijken naar de mogelijkheden’’, aldus Kampjes. Behalve als keeper gaan zijn gedachten daarbij ook uit naar het assisteren van keeperstrainer Ruud Spijkerman.

Wat de eventuele rol van Maikel Kampjes wordt, ligt ook aan de wensen van trainer Wim Kroes. De doelman vertelt nog geen contact te hebben gehad met de nieuwe coach.