Maud Hanse met Summer.
Maud Hanse met Summer. Flevoruiters

Suzan Schurer en Daan gehuldigd als kringkampioen springen

Sport

DRONTEN - Suzan Schurer en haar paard PCD Daan bleven zaterdag dubbel foutloos in een ZZ-parcours in Nunspeet. Zij kwamen in de tweede tijd over de finish en namen de tweede prijs mee naar huis. Met deze prestatie werden Suzan en PCD Daan gehuldigd als kringkampioen van de kring Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd bij de Nunspeetse Ruiterclub in Nunspeet de derde selectie voor paarden verreden. Ellen van Arendonk en haar paard Eleanor dml kwamen in de ring voor een proef in de klasse Z1. Met 215 punten won deze combinatie in Nunspeet de zesde prijs. Ook plaatsten zij zich voor de regiokampioenschappen van Gelderland en Oostelijk Flevoland.

Voor Renate van Ittersum en haar paard Giovanni waren er in Nunspeet twee derde prijzen. In de klasse L1 wonnen zij deze prijzen met 213 punten en 197,5 punten. Met deze prestatie plaatsten zij zich voor de regiokampioenschappen in Rekken. Twee vierde prijzen waren er voor Leonie Fijnvandraat en haar paard Eva-sijgje. In de klasse B wonnen zij deze prijzen met 193 punten en 196 punten.

In het springen won Cees Frederiks met zijn paard Gaillard De La Reine in de klasse B in een dubbel foutloos gesprongen parcours de zevende prijs.

Ook een zevende prijs won Hessel Hoekstra. Met zijn paard Golden Earring sprong hij er in de klasse L een balkje af in het basisparcours. Dit leverde de zevende prijs op. Annie Claassen sprong dubbel foutloos in de klasse M en won hier de derde prijs mee.

In de klassen Z/ZZ waren de Flevoruiters oppermachtig. Corné van Zanten en zijn paard Extra Vaillant bleven dubbel foutloos in het Z-parcours. Zij wonnen met deze prestatie in de snelste tijd de eerst prijs in het Z/ZZ-springen.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 9 juli in Nunspeet

  • Ellen van Arendonk - paard Eleanor dml - dressuur klasse Z1 - 6de prijs
  • Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse L1 - 3de en 3de prijs
  • Leonie Fijnvandraat - paard Eva-sijgje - dressuur klasse B - 4de en 4de prijs
  • Cees Frederiks - paard Gaillard De La Reine - springen klasse B - 7de prijs
  • Hessel Hoekstra - paard Golden Earring - springen klasse L - 7d prijs
  • Annie Claassen - paard Jeronimo-hilton - springen klasse M - 3de prijs
  • Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse Z - 1ste prijs
  • Suzan Schurer - paard PCD Daan - springen klasse ZZ - 2de prijs - Kringkampioen Noordoost-Veluwe en Oostelijk Flevoland Springen klasse ZZ