Veel detailhandel in Flevoland.
Veel detailhandel in Flevoland. ©maartenheijenk.nl

Aantal WW-uitkeringen in gemeente Dronten met 11 gedaald

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen is in de maand juni in de gemeente Dronten met 11 gedaald: van 1.065 naar 1.054. Daarmee zit Dronten nog wel boven het aantal van juni vorig jaar: 961.

Persbericht UWV:

In juni is het aantal lopende WW-uitkeringen in de provincie Flevoland met -1,5 procent verder gedaald tot 11.549. Daarmee nam de WW in Flevoland minder sterk af dan de landelijke daling van 2,1%. UWV kende ook minder nieuwe uitkeringen toe. In de eerste zes maanden van 2016 verstrekte UWV 6.664 nieuwe WW-uitkeringen in Flevoland, 9% minder dan in de eerste helft van vorig jaar.

In provincie Fevoland is de afname van het aantal WW-uitkeringen kleiner dan in geheel Nederland. Dit komt doordat de sector detailhandel, ambachten en grootwinkelbedrijf sterk vertegenwoordigd zijn. Dit zijn sectoren die een toename kenden van het aantal nieuwe WW-uitkeringen.

Daling WW in alle leeftijdsklassen

De daling van het aantal nieuwe WW-uitkeringen duidt op een voortgaand economisch herstel. De grootste daling van het aantal WW-uitkeringen deed zich voor in de gemeente Urk (- 8,6%). In absolute aantallen was de daling van het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Almere het grootst, namelijk 123 uitkeringen minder.

De grootste dalingen kwamen voor in de sectoren zorg & welzijn, financiele & overige zakelijke dienstverlening en uitzendbedrijven. Alleen in de gemeente Zeewolde steeg het aantal lopende WW-uitkeringen tot 625 (+1,8%).

Zowel bij jongeren tot 27 jaar, 50-plussers als de tussengelegen leeftijdsgroep neemt het aantal nieuwe WW-uitkeringen af. Bij 50-plussers is de daling van het aantal nieuwe WW-uitkeringen het kleinst. Dit komt vooral door de toename vanuit de eerder genoemde sectoren detailhandel, ambachten en grootwinkelbedrijf.