SP en donateurs voeren in gemeentehuis actie voor Weggeefwinkel Dronten

Algemeen

DRONTEN - Initiatiefneemster Bea Schaap is al tijden op zoek naar een ruimte voor haar Weggeefwinkel Dronten. Zelfs een cheque van 5.000 euro van de gemeente Dronten heeft niets opgeleverd. Het huis van Bea Schaap staat inmiddels helemaal vol en het voortbestaan van de weggeefwinkel komt daardoor in gevaar. Woensdagochtend gaan donateurs, klanten en de SP actie voeren bij het gemeentehuis.

,,De opslagruimte van de winkel wordt woensdag ‘verplaatst’ naar het gemeentehuis”, aldus voorzitter Anneke Popa van de SP in Dronten, ,,Tevens wordt de cheque van 5.000 euro symbolisch teruggegeven aan de gemeente.”

Gevolgen voor betrokkenen

De actievoerders willen een boek aan de wethouder overhandigen met persoonlijke verhalen. Daarin staat wat deze hulp voor betrokkenen heeft betekend en welke gevolgen het heeft als dit initiatief stopt.

In februari was Bea Schaap één van de zes prijswinnaars van ‘Het beste idee van Dronten’. Mensen met goede ideeën over armoedebestrijding kregen vijfduizend euro van de gemeente Dronten. ,,Dit geld heeft zij niet ontvangen, want er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Welke voorwaarden dit zijn is niet duidelijk”, schrijft de SP-voorzitter.

Geen ondersteuning

Ze constateert dat de weggeefwinkel kennelijk in het armoedebeleid van de gemeente past: ,,Je ontvangt immers niet zomaar een prijs. Maar er is vanuit de gemeente geen enkele ondersteuning geboden.”

Door de huisvestingsproblemen dreigt er nu een einde te komen aan de weggeefwinkel. ,,De donateurs en de mensen die worden geholpen komen woensdag in actie om op deze manier de gemeente in beweging te krijgen”, besluit Anneke Popa.

Video Weggeefwinkel

Bijgaand interview met Bea Schaap is in februari gemaakt nadat ze de cheque van 5.000 euro van de gemeente Dronten had ontvangen.