De winnaars van het Stratenfestival.
De winnaars van het Stratenfestival. ©FotostudioWierd

Meerpaaldagen-stratenfestival in Suydersee levert vurige winnaar op

Cultuur

DRONTEN - Stadscentrum SuyderSee Dronten was zaterdag het podium voor het JMC Stratenfestival tijdens de Meerpaaldagen. Meer dan dertien acts uit het hele land liepen door de winkelstraten in de hoop de Gouden Meerpaal in ontvangst te mogen nemen. De winnaar was de Vuurartiest.

De jury koos de Voetbaljongleur als tweede prijswinnaar en de Vergeetzenietjes werden derde. De dino was ook terug in Dronten, waardoor vele bezoekers zich even Freek Vonk voelden. Verder waren er onder meer steltlopers, levende standbeelden en een verffiets.

De Stemcaravaan

,,Wie dacht dat de VIP-tent met babymassage de meest ontspannende plek was op de Meerpaaldagen, had het mis", aldus de stichting ProDronten, ,,Een bezoeker complimenteerde de vrijwilligers van het Stratenfestival met de act De Stemcaravaan."

Nieuwsgierigen werden uitgenodigd de caravan in te komen. ,,Vervolgens zat je dicht op drie artiesten. Wanneer je vertelde hoe je heette, gingen ze driestemmig je naam zingen. Waar het eerst ongemakkelijk is, voel je je binnen enkele minuten ontspannen. Dat was zo’n belevenis. Ik was compleet zen. En dat op de Meerpaaldagen waar zoveel te doen is."

Meerpaaldagen