Jodi de Boer baalt van laatste kans: “Ik krijg hem niet lekker op mijn hoofd”
Jodi de Boer baalt van laatste kans: “Ik krijg hem niet lekker op mijn hoofd” brugmedia.nl

Jodi de Boer baalt van laatste kans: “Ik krijg hem niet lekker op mijn hoofd”

Sport

DRONTEN – Het had zomaar gekund. In de uiterste slotfase van het duel tussen Eemdijk en asv Dronten kan Jodi de Boer zaterdag nog voor de 4-4 zorgen, maar zijn kopbal vindt een weg naar de ballenvanger. Daardoor gaan de Drontenaren met 4-3 onderuit.

Hij baalt, zoveel is na afloop van de rentree in de hoofdklasse wel duidelijk. Jodi de Boer krijgt een aardige kans om in de slotfase nog voor de 4-4 te zorgen, maar zover komt het niet. “Ik krijg die bal niet lekker op mijn hoofd. Ik stond teveel achterover, waardoor ik de bal geen richting kon geven. Dan is er geen houden meer aan”, stelt de spits.

Penalty

Dat asv Dronten in die positie komt, heeft het onder andere te danken aan De Boer. De spits ziet zijn ploeg na een 3-1 achterstand op wonderbaarlijke wijze terugkomen. Eerst via Henry Huijsmans en even later benut hij zelf een penalty. “In de eerste helft waren we veel te angstig, waardoor we direct twee doelpunten tegen krijgen. In de rust hebben we besproken om met meer lef te gaan spelen, zelf ook te gaan voetballen. Dat ging al beter.”

Het resulteert dus in een comeback, maar niet in punten. Een treffer van invaller Klaas Bout blijkt asv Dronten te machtig. “Dat is zuur, maar toch is de tweede helft positief. Als we als team goed staan en veel energie in de wedstrijd leggen, dan kunnen wij profiteren van fouten bij de tegenstander. Ook komende zaterdag tegen Staphorst.”