Libero’99 laat jeugd in Dronten kennismaken met volleybal

Sport

DRONTEN - Volleybalvereniging Libero’99 opent dit weekeinde haar seizoen in sporthal ’t Dok. Met behulp van de ‘join volleybal tour’ van de volleybalbond wil de club de Drontense jeugd op zaterdag 10 september kennis laten maken met de sport. ,,De bus met veel leuke spelelementen is er van 11 uur tot 15 uur”, aldus Libero.

,,De tour is leuk voor iedereen die op een leuke en laagdrempelige manier wil kennismaken met volleybal of zijn vaardigheden wil testen”, aldus Johan Andeweg van Libero’99, ,,Na de geweldige volleybalzomer tijdens de Olympische Spelen in Rio willen we dit jaar eens groter uitpakken en ook de jeugd in Dronten uitnodigen.”

,,Een gave volleybalbus”

,,Het is een gave bus vol met opblaasbare volleybalattracties. Leuk voor iedereen om actief met volleybal kennis te maken of je volleybalvaardigheden te testen. Plezier staat voorop en alle stoere bewegingen komen aan bod; smashen, springen, mikken, serveren, een set-up geven en passen. Als een professional duiken naar een bal en natuurlijk komt er een veld mee om alle bewegingen direct in de praktijk te brengen.”

Vrijdagavond start Libero het seizoen met het traditionele Suyderseetoernooi voor recreanten. Op zaterdag volgt er een inspeeltoernooi voor de competitiespelers.