Beeld uit een wedstrijd van eerder dit seizoen.
Beeld uit een wedstrijd van eerder dit seizoen. ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Drontense ploegen spelen allemaal thuis

Sport

DRONTEN – Als voetballiefhebber ben je zaterdag in de gemeente Dronten aan het goede adres. De keuze is namelijk reuze, aangezien alle vier de clubs een thuisduel spelen. Zo neemt hoofdklasser asv Dronten het in eigen huis op tegen SDC Putten.

Asv Dronten

De Drontense hoofdklasser wacht in de hoofdklasse B nog altijd op het eerste punt. Tegen Eemdijk en Staphorst lag een gelijkspel op de loer, maar toch ging het in beide wedstrijden in de slotfase mis. Bij CSV Apeldoorn volgde een 3-0 nederlaag, waardoor asv Dronten nog altijd op de hatelijke nul staat. Trainer Wim Kroes zag Denzel Budde al wel terugkeren, hij kampte met ziekte en een blessure. Het duel tussen asv Dronten en SDC Putten begint om 14.30 uur.

BAS

In de derde klasse B wil BAS zaterdag de dikke nederlaag van een week eerder rechtzetten. Dat moet gebeuren tegen FC Horst, dat juist een bliksemstart van de competitie kende. De degradant won van Zwart Wit ’63 en lijkt op voorhand ook één van de titelkandidaten. BAS-trainer Bert van den Brink kan mogelijk niet beschikken over Tom Drent, die de laatste dage wederom kampte met een bovenbeenblessure. BAS en FC Horst beginnen zaterdag om 14.30 uur.

Reaal Dronten

Reaal Dronten treft zaterdag Kampen en wil ongetwijfeld de lijn van vorige week voortzetten. Enigszins geflatteerd werd er met liefst 0-5 gewonnen van CSV ’28, een uitslag die menig mond deed openvallen. In Kampen treffen de Drontenaren een moeilijke tegenstander, al gingen de Kampenaren vorige week wel met 0-3 onderuit tegen Zalk. De aftrap op Sportpark De Munten is zaterdag om 14.30 uur.

Swift '64

Bij vierdeklasser Swift ’64 hangt de vlag er heel anders bij. De ploeg begon qua spelpeil niet denderend aan het nieuwe voetbaljaar, maar won wel. Bij ’s Heerenbroek werd het 0-3 en daardoor meldde de ploeg zich direct bovenin de ranglijst. Zaterdag wacht een thuisduel met EZC ’84, dat afgelopen week dik klop kreeg van Zwolsche Boys (0-7). In de Swifterbantse selectie ontbreekt onder andere Niels Krol, want hij kampt met een enkelblessure. Aanvang: 15.00 uur.