Afbeelding
©maartenheijenk.nl

‘Specials’ van ASVD Korfbal veroveren tweede plaats in Rotterdam

Sport

DRONTEN - De ‘specials’ van korfbalvereniging ASVD hebben zaterdag deelgenomen aan een G-korfbaltnerooi in Rotterdam. Het team eindigde op de tweede plaats in de poule.

Verslag ASVD Korfbal:

Zaterdag 10 september was het dan eindelijk zo ver. Het 25 jaar bestaan van het G-korfbal wat gevierd werd met een toernooi in Rotterdam. Ook een aantal van onze Specials deden hier aan mee. Dus om 8.30 uur verzamelen en op pad.

Na ontvangst door onder anderen de bedenker van het G korfbal, Korfballeaguescheidsrechter Ronald Buis en Oranjespeelster Marjolijn Kroon, konden na de warming-up de wedstrijden beginnen.

Voor de Specials was dit het eerste toernooi en de eerste wedstrijden tegen andere clubs. Best spannend allemaal.Omdat we 4 tegen 4 speelden hadden we geen wissels. Gelukkig stelde de Devinck uit Deventer elke wedstrijd 2 spelers beschikbaar. Devinck speelde in een andere poule en had veel spelers mee. Voor hen een kans om wat extra te spelen, voor ons fijn om wissels te hebben.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Victum uit Houten en deze werd meteen gewonnen met 3-2. De tweede wedstrijd moesten we tegen DKB uit Best en dat zou een moeilijke pot worden volgens een heer van DKB, want hij zat in het Nederlands team en was erg goed. Onze Specials trokken zich hier niks van aan en wonnen ook deze wedstrijd met 5-4.

Tijd voor een welverdiende lunch in de schaduw onder onze partytent. Ondertussen werden er al vriendschappen gesloten met de spelers van Devinck. Zo leuk om te zien.

Na de lunch begonnen we aan de derde wedstrijd. Deze was tegen Blauw-Wit Amsterdam en werd wederom gewonnen. 2-0 voor ASVD.

De laatste wedstrijd speelden we tegen GKV uit Gorinchem. Iedereen was ondertussen behoorlijk moe en het ging niet zo goed meer. We kwamen op 0-2 achterstand maar deze werd weer teruggebracht naar 1-2. Helaas maakte GKV de 2-3.

We deden allemaal nog eens heel goed ons best en wisten toch weer de aansluiting te vinden, 2-3. Tot het laatst was het spannend en waren er kansen maar een doelpunt ging er niet meer in. Einde wedstrijd en helaas verloren. Daarna was de prijsuitreiking.

Alle deelnemers kregen een medaille en een mooi t-shirt en met een mooie tweede plaats in de poule konden we weer richting Dronten. We hebben een superleuke dag gehad, enorm genoten van de wedstrijden en zijn super trots op onze Specials,