Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Henk Posthuma ziet Swift als favoriet: “Het wordt heel moeilijk”

Sport

DRONTEN – De daad bij het woord voegen, dat deed Reaal Dronten de afgelopen weken. Het boekte de ene na de andere grote overwinning en daardoor liet het zien wel degelijk om de prijzen mee te doen. Zaterdag wacht de derby tegen Swift ’64 en laat dat nou net de koploper zijn.

De derby tussen Reaal Dronten en Swift ’64 was de voorbije twee jaar niet zomaar een onderonsje. Beide ploegen kennen elkaar door en door, maar dat gold nog meer voor de trainers. Vader Henk Posthuma trof vier keer zoon Patrick Posthuma en dat zorgde voor een extra lading.

Derde laag

Bovenop de derbygevoelens en de relatie tussen vader en zoon, meldt zich zaterdag nog een derde laag. Het is ditmaal namelijk ook nog het treffen tussen de nummers één en twee van de ranglijst. “Dat is toch iets nieuws. Reaal en Swift hebben allebei laten weten dat ze voor de prijzen willen gaan en dat is ook wel gebleken. Het is een topper”, weet Reaal-trainer Henk Posthuma.

De doorgewinterde keuzeheer vindt echter dat Swift zaterdag de uitgesproken favoriet is. “Het gaat heel erg moeilijk worden. Swift werd vorig jaar al eerste en heeft de groep helemaal intact gehouden. Dus zijn ze ook dit jaar weer een kampioenskandidaat. Als iedereen doet wat hij moet doen, dan kunnen wij wel winnen. Maar op voorhand ben ik blij met een punt, omdat Swift duidelijk de favoriet is.”

"Een leuke 3-3"

Voor Posthuma is de keuze zaterdag reuze. Alleen keeper Machiel Werkman is niet van de partij, voor de rest kan de coach beschikken over al zijn spelers. “Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt. Met een leuke 3-3 ben ik al blij. En als we winnen? Ja, dan bouwen we wel even een feestje!”

Het duel tussen Reaal Dronten en Swift '64 begint zaterdag om 16.45 uur.

Reaal Dronten - Swift'64