De bazar van vorig jaar.
De bazar van vorig jaar. Hennie Schreuder-Joesten

Ballonvaart als hoofdprijs bij 35ste bazar in de Open Hof

Algemeen

DRONTEN - De Protestantse Gemeente Dronten houdt op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober voor de 35ste keer de Bazar Open Hof. De organisatie pakt met deze jubileumeditie extra uit. Zo staat er een mosselparty, een dienstenveiling en voor de jongsten een ballonnenwedstrijd op het programma.

,,Na de Meerpaaldagen is de Bazar Open Hof het grootste meerdaagse evenement in Dronten dat jaarlijks zo’n vierduizend bezoekers trekt’’, aldus de organsatoren.

,,Ook dit jaar valt er voor jong en oud weer genoeg te beleven en vooral te halen. Want naast de mosselen, veiling en ballonnen zijn ook de traditionele attracties aanwezig zoals het rad van avontuur, de rommelmarkt met huisraad en curiosa, de braderie met veel lekkernijen van Flevolandse bodem en de schiettent met de wisselbokaal voor de beste schutter van Dronten.’’

Nico Vollebregt

Op vrijdag- en zaterdagavond staat de dienstenveiling op het programma. Diverse diensten van mensen en bedrijven komen onder de hamer van veilingmeester Nico Vollebregt. Van auto wassen en tuin wieden tot een professionele fotoshoot.

Voor de kleinste bezoekers is er een circustent met spelletjes. Van touwtje trekken, blikgooien en sjoelen tot en met de grabbelkist. Kinderen kunnen daar geschminkt worden en genieten van suikerspinnen en verse popcorn.

Ballonvaart

Vast onderdeel van de zaterdagavond is om 20.30 uur de trekking van de grote verloting met als hoofdprijs een ballonvaart en vele andere mooie prijzen.

De volledige opbrengst is dit jaar bestemd voor het Toon Hermans Huis Dronten, Geef om Gambia en voor groot onderhoud aan Open Hof.

Informatie: www.bazaropenhof.nl.