BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS houdt ternauwernood punt over aan duel met Batavia '90

BIDDINGHUIZEN – De officiele speeltijd is verstreken en BAS lijkt te gaan winnen van Batavia ’90. Het is 2-1 en de Lelystedelingen maken geen aanspraak op meer. Een bizarre slotfase later is de eindstand ineens 3-3.

Er lijkt voor BAS geen vuiltje aan de lucht. De Biddinghuizenaren komen op eigen terrein nog wel op achterstand, maar de treffer van Roberto Doufikar wordt nog voor de rust ongedaan gemaakt door Bas Suidgeest. De thuisploeg is daarna overduidelijk de betere partij en komt via Tom Drent op een 2-1 voorsprong.

Herrewijn lijkt goudhaantje

Die marge lijkt in stand te blijven, tot de blessuretijd van helft twee. BAS heeft via Stefan Tolhoek en Mark Schaap dikke kansen om zeep geholpen en ziet vervolgens dat Batavia alsnog langszij komt. Centrale verdediger Pim Herrewijn werkt de 2-2 binnen en even later zorgt hij ook nog voor de 2-3.

Verslagenheid alom, maar het kan nog gekker. Knotsgek eigenlijk. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd slingert Art Drent een vrije trap voor het doel en daar staat Karst van Dijk om de bal binnen te koppen. Zo is het 3-3 en stappen beide ploegen met een punt van het veld. “Ik kon daar even niet om juichen, want ik zat nog in de teleurstelling van de 2-3”, zegt BAS-trainer Bert van den Brink.

"Dat is het manco"

De coach vond wel dat zijn ploeg een aardige partij op de mat had gelegd. “Batavia zegt dat zij een offday hadden, maar ik vond ook dat mijn ploeg het goed heeft gedaan. We missen alleen een spits, iemand die alleen maar bezig is met het maken van doelpunten. Dat is vooralsnog het manco.”