Afbeelding
Zuiderzeezwemmers

Britt Kok (ZZZ) wint twee medailles bij de jongste zwemmers in Lelystad

Sport

DRONTEN - De beginnende zwemmers van zwemvereniging Zuiderzeezwemmers uit Dronten deden zaterdag mee aan een wedstrijd in Lelystad. Er werden behoorlijk wat prijzen gewonnen en Britt Kok won zelfs twee medailles.

Verslag ingezonden door Zuiderzeezwemmers:

De jongste zwemmers van ZZZ hebben mogen deelnemen aan een bijzonder gezellige en sfeervolle wedstrijd in Lelystad. Zij deden dat tijdens deel 1 van het swimkick- en miniorencircuit samen met de zwemmers van de clubs uit Emmeloord, Nijkerk, Urk, Putten en Lelystad.

Het swimkickprogramma is voor de beginnende zwemmers en de kinderen met enige wedstrijdervaring. Het was een goed georganiseerde wedstrijd, waarbij voor de jonge wedstrijdzwemmers alle tijd werd genomen. Verder werd er voor deze deelnemers soepel omgegaan met diskwalificaties.

Bijna de helft van de zwemmers van de Drontense club, die grotendeels trainen bij het elementaire zwemmen op maandag en zaterdagochtend, namen voor het eerst deel aan een wedstrijd. Zij hebben allemaal prachtige persoonlijke prestaties neergezet die ze bij een volgende wedstrijd zeker gaan proberen te verbeteren, want aan fanatisme kwamen ze beslist niet te kort. Britt Kok veroverde zelfs twee medailles.

Voor ZZZ was het echt weer een prijzenfestijn, want zowel bij de swimkickzwemmers als de minioren werden er aardig wat medailles binnengehengeld.

Al in programma 2 bij de beginnende wedstrijdzwemmers was het raak, Britt Kok won de 25 meter rugslag in een keurige tijd van 22.47. Op de 50 meter schoolslag verscheen EZ-zwemster Nikki Flierman aan de start die zich heel netjes naar de derde plek zwom in een prachtig pr van 1.08.77.

Op de 50 meter vrijeslag zwom Lotte Klaver een prachtig pr en tikte aan in 38.25. Dit was de grootste verbetering van de wedstrijd gezwommen door een Zuiderzeezwemmer. Jesper Dinger tikte op de 100 meter school aan in 1.50.12 dit was goed voor een tweede plaats. Iris Kasteel zette een prachtige tijd neer op haar eerste 200 meter vrijeslag, die ze geheel in borstcrawl zwom. Ze tikte aan in 3.59.11. Hiermee werd ze derde.

Na de pauze legde Britt Kok nogmaals beslag op de eerste plaats. Ze zwom de 25 meter vrijeslag in 20.40 een keurige tijd. Voor Nikki Flierman was er wederom een derde plaats, zij zwom haar 50 meter vrijeslag in een flink pr van 1.05.59. Lotte Klaver werd tweede op de 50 meter rugslag. In een pr van 4 seconden tikte ze aan in 43.73. Kimberley Olieman scoorde een medaille op de 100 meter schoolslag ze werd tweede in een tijd van 1.53.34, een pr.

Soms beland je net naast het podium, dat overkwam EZ-zwemster Jasmijn van der Beek, zij werd net vierde op de 25m school in een tijd van 30.05, ook Iris Kasteel werd vierde. Zij deed dat op haar tweede afstand de 100 meter schoolslag waar ze met een mooi pr een tijd van 2.21.08 op de klok zette.

Verder waren er nog hele mooie persoonlijke verbeteringen voor Thijs Fintelman op de 50 meter vrijeslag in een tijd van 43.05, Bert Hagting zette zijn tijd op de 50 meter rug een flink stuk scherper en heeft nu een pr van 1.08.52 en Lotte Venhuizen zwom een pr op de 50 meter vrijeslag van 45.18.

Een prachtige start dus van het nieuwe seizoen voor de jongste zwemmers van ZZZ