Gert Buchner (archieffoto)

ASVD Zaalvoetbal pakt eerste overwinning na thriller in Zwolle

DRONTEN - De zaalvoetballers van ASVD hebben maandagavond hun eerste winstpartij gepakt in de hoofdklasse G. De scheidsrechter telde maar liefst vijf minuten blessuretijd bij en daardoor werd het in Zwolle een ware thriller. WRZV kwam in die extra tijd terug tot 5-4, maar verder liet ASVD het niet komen.

WRZV had in de openingsfase meer balbezit, maar na een kleine tien minuten scoorde Marc de Haan de 0-1 na goed voorbereidend werk van Sander Zuidema. Ook in de minuten daarna hield ASVD het compact en gaf vrijwel niets weg.

Ook door de gelijkmaker liet ASVD zich niet van de wijs brengen en door een afstandsschot van Saba Gwedelidze en een goal van Bernard Koevoet was het halverwege 1-3.

Vanaf de eigen helft

Meteen na rust verslapte ASVD en werd het 3-3. Mede dankzij de goed keepende Mike ter Wiele herpakten de Drontenaren zich daarna en Bernard Koevoet scoorde de 3-4. WRZV bracht een veldspeler in voor de keeper en Sander Zuidema profiteerde vanaf de eigen helft: 3-5. De wedstrijd kreeg daarna een hectische slotfase, maar ASVD gaf de punten niet meer uit handen.

De eerstvolgende wedstrijd is op maandag 31 oktober in sporthal ’t Dok tegen ZVV Dynamo Lelystad (20.00 uur).